avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament inundat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament inundat

Locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 4 nivele. La etajul 4 locuieste o familie cu grave probleme psihice care de 2 zile m-a inundat in baie. Situatia se inrautateste iar eu nu intrevad sanse sa le aduc un instalator, fie si pe cheltuiala mea, fiindca nu deschid usa nimanui. Ce pot sa fac? Rog o solutie juridica urgenta....
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 08:18, 27 Noiembrie 2012
Va faceti asigurare la imobil
Initial trebuie aflata sursa defectiunii daca provine de la parte comuna sau instalatie parte privata
Daca defectiunea provine de la instalatie parte comuna trebuie sesizat presedintele de asociatie care in temeiul disp art 15 din L nr 230/2007
cu un preaviz de 5 zile proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei,atunci cand este necesar sa se inspecteze ,sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna,la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu
Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesul se poate face fara preaviz

Daca detineti asigurarea locuintei sesizati asiguratorul,intocmiti dosar de dauna,urmand ca asiguratorul sa recupereze prejudiciul prin actiune in regres de la partea vinovata
Ca solutie pe termen lung nu s-ar putea deschide un litigiu in vederea punerii sub interdictie si numirea unui tutore care sa raspunda in astfel de situatii ?
Da, pe termen lung se poate rezolva, dar se pare ca inundatia o aveti acum. Apelati la presedinte si admnistratorul asociatiei sa opreasca apa, sa intre in apartamentul de deasupra dumneavostra, sa vada ce este acolo s.a.m.d.
1. Vorbiti cu presedintele asociatiei sa opreasca apa pe coloana in cauza.
2. Chemati politia ca poate lor le va deschide usa. Motivul: va cauzeaza distrugerea proprietatii.
3. Daca aveti asigurare, vorbiti si cu firma de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar necooperant anemona34 anemona34 Buna dimineata! va rog,indrumati-ma unde ar trebui sa ma adresez ref la urmatoarea situatie: locuim intr-un imobil cu 4 etaje,la etajul ultim avem un ... (vezi toată discuția)
Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Dovada de inundatie de la asociatia de proprietari janinasalvastru janinasalvastru ma confrunt si eu cu o problema: dupa pasti am avut o inundatie pe scara in care eu locuiesc, si culmea eu sunt si administratorul asociatiei. inundatia a fost ... (vezi toată discuția)