avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dovada de inundatie de la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dovada de inundatie de la asociatia de proprietari

ma confrunt si eu cu o problema: dupa pasti am avut o inundatie pe scara in care eu locuiesc, si culmea eu sunt si administratorul asociatiei. inundatia a fost produsa in apartamentul de la etajul 1 si la pater este o farmacie.am intervenit cu niste prieteni instalatori, dar nu sunt autorizati , ca am zis sa evit pierderea de apa si sa remediez totul repede. acum in farmacie, patronul ca sa profite de aceasta situatie spune ca avea un raft exact in locul in care pica apa din tavan- apa practic nu a curs din tavan ci doar era ud dar de curs se prelingea pe zid nicidecum nu curgea apa din tavan.am remediat problema dar acum patronul farmaciei mi-a facut o adresa catre asociatie sa ii dau date despre cine se face vinovat de produc erea inundatiei si care a fost cauza inundatiei.eu initial am luat legatura cu doamna de la etajul 1 sa il sune si sa ajunga sa se inteleaga cu el ca eu sa nu mai fiu nevoita sa dau raspun la adresa, sau ce raspuns sa dau eu la adresa ca eu practic nu am intervenit cu firma specializata sau cu instalatorul asociatiei(nu avem), dar adevarata problema a aparut de la instalatia proasta facuta de doamna de la etajul 1.practic eu acum sunt la mijloc.
multumesc anticipat
Daca instalatia unde a aparut ddefectiunea care a generat inundatia se afla in proprietate privata,in temeiul disp L nr 230/2007 urmeaza sa raspunda proprietarul
ART. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care
acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui
alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia
să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.
ART. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi
împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit,
creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau
reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru
folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
janinasalvastru a scris:

...practic eu acum sunt la mijloc.
multumesc anticipat

NU aveti dvoastra nicio vina. Raspunderea o poarta doamna de la 1.
Dvoastra asta scrieti in raspuns la adresa: "Apa a provenit de la apart X, et.1, proprietar XX"
Scurt pe doi, nu va bagati in explicatii de genul cum ati intervenit dvoastra sa opriti apa.
Domnul de la farmacie ii pregateste doamnei de la 1 o surpriza in instanta probabil.
Nu ati precizat concret statutul instalatiei unde s-a produs defectiunea care a cauzat inundatia,deoarece exista parte comuna si parte individuala,fiecare din cele 2 situatii avand solutionare distincta
inundatia a fost provocata de la instalatia de apa de la etajul 1, dar nu a fost constatata de un instalator autorizat. daca ei fac regres catre proprietara de la etajul 1 ea poate sustine ca eu cum demonstrez ca de la ea a fost inundatia daca eu nu am un document din care sa reiese ca a fost reparat la ea in apartament.eu raspuns la dresa pot zice ca inundatia a fost provocata de la etajele superioara fara ca sa dau nume?
Pai de sa nu spuneti dumneavoastra adevarul!?
Inundatia sau mai bine spus "infiltratia" s-a produs datorita unei defectiuni a instalatiei de apa din apartamentul X de la etajul 1. Atat!
Nu are nici o relevanta faptul ca reparatia s-a facut cu persoane autorizate sau nu. Pagubitul nu reclama modul de efectuare a reparatiei ci faptul ca a fost inundat.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii inundare vecin ancagacea ancagacea Buna seara. Vecina de la etajul inferior ne tot acuza ca ii provocam inundatii. Problema este ca de fiecare data cand presupusele inundatii s-au produs, ... (vezi toată discuția)
Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)