avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acuzatii inundare vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acuzatii inundare vecin

Buna seara.

Vecina de la etajul inferior ne tot acuza ca ii provocam inundatii. Problema este ca de fiecare data cand presupusele inundatii s-au produs, nimeni nu folosise apa recent, iar in unele situatii nici macar nu eram acasa.
A venit, a vazut ca la noi e totul uscat insa continua cu acuzele.
Cum as putea sa solicit asociatiei de proprietari efectuarea unei verificari a coloanelor de apa pentru a se dovedi ca noi nu suntem responsabili de asa-zisele inundatii? (asa zise deoarece doamna numeste inundatie un punct umed pe tavan)
Exista vreo solutie pentru a nu fi obligata sa platesc investigatiile unui instalator? In cazul in care problema este la tevile comune, cheltuiala poate fi pusa in seama asociatiei si recuperata de la toti proprietarii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:23, 9 Iunie 2016
Daca problema este de la tevile comune, reparatia o va suporta administratia, prin contributia tuturor locatarilor, dar daca problema este de la dvs. este de la sine inteles ca trebuie sa platiti. Nu este obligatoriu ca efectele, adica umezeala sa apara imediat, caci infiltratiile necesita timp, iar faptul ca i-a aparut "doar" o pata pe care o denumeste "inundatie" este o mare problema, caci mai greu este pana apare pata, apoi curge repede.
Nu este obligatoriu ca inundatia sa apara imediat dupa utilizarea apei
Functie de locul unde exista defectiunea,sunt situatii in care inundatia apare dupa zile sau chiar saptamani
Este in interesul reciproc a se executa o verificare temeinica a instalatiei-atat parte comuna cat si acea individuala -pentru a se constata concret unde exista deficienta
Daca defectiunea este la partea comuna de instalatie responsabila pentru reparatie este asociatia de proprietari ,daca defectiounea este la partea individuala,responsabil este proprietarul
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa dispuna verificarea instalatiei si functie de locul unde exista defectiunea urmeaza ca fie asociatia,fie dv sa achitati c/v reparatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Inundatie Irina92 Irina92 Vecinu de dedesubt a semnalat ca are o pata umida pe tavanul din baie de mai multa vreme (vopseau se coscoveste deja) iar fatada blocului este si ea umezita ... (vezi toată discuția)