Vecinu de dedesubt a semnalat ca are o pata umida pe tavanul din baie de mai multa vreme (vopseau se coscoveste deja) iar fatada blocului este si ea umezita insa noi nu am fost anuntati decat acum 2 zile. Noi avem o asigiurare obligatorie si optiune facultativa pt inundatii si etc. Am anuntat administratorul blocului si in acelasi timp compania la care santem asigurati. Am anuntati si un instalator care a venit si banuie ca ar fi de la sifonul cazii. Pentru a vedea exact se va sparge sub cada si aceasta va fi facut la inceputul saptamanii viitoare caci am dorit sa pot informa compania de asigurari. Am fost foarte surprinsa cand compania de asigurari mi-a zis ca s-ar putea sa nu mi se remburseze reparatia facuta la mine la cada ci doar reparatia la vecini. Vecini inundati nu au nici un fel de asigurare. Deci as vrea sa stiu cine pe cine ramburseaza in mod normal ? Daca inundatia nu e de la mine si e pe portiunea comuna ce rol joaca asigurarea blocului? Va multumesc.
Daca defectiunea este sub cada ,va revine responsabilitatea sa remediati defectiunea este portiune de instalatie individuala-nu este parte comuna care sa intre in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Prin asigurare ati obtinut clauza ca asiguratorul sa acopere prejudiciile cauzate de dv tertilor prin inundatie
Daca defectiunea este la partea comuna de instalatii va revine dreptul sa implicati responsabilitatea asociatiei de proprietari care poate solutiona intr-un termen neprecizat