avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Matusa mea a lasat un testament persoanei impreuna cu care a convietuit mai multi ani. Matusa mea a decedat la sf lunii mai 2012. Partenerul ei de viata a decedat la doua sapt. dupa aceasta. Noi suntem 12 nepoti dupa doua tulpini ai matusii mele. Intentionam sa deschidem mostenirea. Intrebarea pe care o adresez este urmat.:
Pot veni la mostenire si rudele partenerului de viata al matusii mele?
Multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:07, 23 Noiembrie 2012
da, pot
Dvs mosteniti bunurile matusii avute in patrimoniu la momentul decesului, mai putin asupra celor transmise prin testament. La mostenirea matusii nu vin rudele celui cu care a convietuit.

Rudele barbatului vor mosteni bunurile acestuia, plus ceea ce i-a fost transmis prin testament de matusa dvs.
alv84 a scris:

da, pot

Nu pot... pe matusa a mostenit-o partenerul sau de viata, conform testamentului (e vorba ce a mostenit in functie de natura testamentului, universal sau particular). Rudele partenerului sau de viata vin doar la mostenirea acestuia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)