avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare factura avans - venituri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare factura avans - venituri

Societatea are un contract de prestari servicii cu plata in 3 rate: 1 rata scadenta la 30.10.2012 - (facturata: avans 419 = 4111 si tva), a 2 rata scadenta la 30.11.2012 si a 3 a rata scadenta la 30.06.2013. Societatea este microintreprindere, platitoare de impozit pe venit.

1) Cum facturez a 2 a rata, se poate tot ca si avans, care sunt inregistrarile contabile?

2) Ce inregistrare pot face pentru prima rata care a fost si incasata, ca sa pot trece suma pe un cont de venituri ( ma intereseaza ca aceasta suma sa intre in contul 121 pentru anul 2012).
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:51, 27 Noiembrie 2012
Dvs. nu executati nimic din acest contract? Tot facturati avansuri, pana cand?

Ce fel de prestari servicii efectuati?
Servicii informatice sunt obiectul contractului, care au date de predare datele de facturare cum le-am prezentat mai sus.
De ce sa facturati ca avans si nu facturati direct serviciile executate? Daca ati executat serviciile pentru prima factura emisa ca avans, emiteti factura in care stornati avansul si facturati serviciile prestate. In felul acesta inregistrati si venituri in cursul anului 2011.

Daca la data de 30.11 aveti executate serviciile aferente celei de a doua rate, facturati direct serviciile, nu ca avans.

411=704
411=4427

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)
Factura avans servicii gabi.b gabi.b Pe data de 01.10.2010 am facut o factura de avans servicii cf. contract si pe data de 10.10.2010 am incasat prin banca contravaloarea ei. Avans servicii ... (vezi toată discuția)