avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... radet-datorii-asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

radet-datorii-asociatie

buna ziua
va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
m-am mutat in blocul unde locuiesc din 2008, toate in regula , caldura , gaze, apa etc
pana anul trecut cand radet a oprit caldura pt ca ar fi existat niste penalizari neplatite de prin 2005. nu am inteles exact de unde au aparut datorile astea doar ca nu sunt pe o persoana sau persoane... e pe bloc.
nu se stie exact cum si in ce fel, dar din ce am inteles ...ar fi fost o problema cu administratia din perioada aia, ca ar fi furat banii si nu au platit la radet.
ce nu inteleg eu, de ce Radet a lasat totul in voia sortii, nu a inchis caldura pana in 2010.
in 2010 ne-au oprit caldura si cica sa platim penalizarile alea.
ideea e ca acum sunt 2 asociatii , fiind 2 scari, ceilalti nu vor sa plateasca, la noi unii nu vor, altii au centrala etc.
administratia a inceput sa incaseze pe luna cate 40ron si plateste la radet in contul la datoria aia.
mie nu mi se pare normal sa platesc aceasta datorie , mai ales ca eu stau din 2008 si nu am avut niciodata o datorie,mai ales ca unii vechi in bloc, din perioada 2005, nu vor sa plateasca sau au centrala.
unii platesc, dar mie mi se pare o mare teapa, pt ca valoarea dqatoriilor e de vreo 2 miliarde.
administratorul ameninta pe cei care nu vor sa plateasca suma asta ca o sa vb la Radet sa ne debranseze? sau ca vrea sa bage in intretinere valoarea aia de 40ron
multumesc anticipat, si astept intrebari daca doriti mai multe detalii
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:15, 23 Noiembrie 2012
tocmai! de ce sa platesc...sa opreasca caldura sa se faca expertiza, sa se gaseasca de unde a aparut datoria si cei vinovati sa fie dati in judecata.desi cred ca e foarte greu de rezolvat

administratia de acum nu e cea din 2005 si nu as zice ca e vina lor, sunt o parte din locatari, care nu vor sa si puna centrala (stiu ca e scump dar...) astia tipa ca nebunii ca sa se bage suma in intretinere , contabilul care face listele zice ca nu poate sa bage in intretinere pt ca nu e legal. e adevarat? atat vreau sa stiu

se stie pt ce se strang banii...ii incaseaza ca sa i dea la radet ca sa vada aia ca dam ceva acolo...si sa nu ne opreasca caldura.nnumai ca suma cu care se duc lunar la radet scade drastic...plus ca penalizarile curg...poate ce duc ei lunar e mai putin decat se penalizeaza pe luna, va dati seama sunt atatia bani
nu cred ca exista rezolvare la situatia asta...decat sa ne separam de radet.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
am-draci, utilizator
Daca aveati o conducere a asociatiei buna nu ajungeati in situatia aceasta. oricum Radetul poate sa va execute in orice situatie. Va blocheaza contul bancar si daca nu sunt bani in el se poate indrepta catre membri asociatiei. Nu conteaza ca nu ati fost in asociatie cand s-a intamplat evenimentul cu lipsa in gestiune sau ce o fi fost ati intrat intr-o asociatie iar asociatia avea datorii. Trebuia sa intereseze nu numai situatia apartamentului si situatia asociatiei.
ceau a scris:

[...]

Trebuia sa intereseze nu numai situatia apartamentului si situatia asociatiei.

Asta voiam si eu sa sugerez; fiecare dintre proprietari trebuie sa fie interesat de ce se intampla in asociatie pentru ca, vrea sau nu vrea, este direct afectat de actiunile celor ce-o administreaza.

ma intereseaza si situatia administratiei, administratia e ok asa cum este acum, nu avem datorii la nimic in afara de asta de la radet, restantierii sunt sub control, e ok in general.

deci tot nu am primit un raspuns concret daca "pot aparea sau nu urmari daca nu platesc penalizarile altora la Radet"
in afara de intreruperea caldurii de radet... faza cu blocarea conturilor nu stiu daca merge:
1 nu avem cont, 2 am avut un proces pe care nu l-au castigat, dar parca nici noi nu l-am castigat atata timp cat tot platim acele penalizari
Interesati-va de acel proces si ne spuneti mai concret. Daca furnizorul a pierdut procesul nu vad de ce asociatia sa plateasca!
Noi am avut noroc acum vreo 3 ani (2009) si-am castigat in recurs dupa ce pierdusem in prima instanta. Am scapat de plata penalizarilor de 500 milioane lei vechi dupa ce ne-am judecat vreo doi ani, de prin 2007 pentru penalizari calculate intre 2004-2007.
Furnizorul a pierdut in recurs pentru ceva, cred eu, aproape banal: pe un contract incheiat intre asociatie si furnizor era semnatura administratorului si nu a presedintelui asociatiei, asa cum prevede legea 230/2007. Avocatul a evidentiat acest lucru in recurs si-asa am scapat de acele penalizari.
Sigur ca eram intr-o situatie asemanatoare cu a dumneavoastra, in sensul ca in acesti 5-6 ani s-au vandut vreo 12 apartamente din 115, iar treptat toti proprietarii s-au debransat si si-au instalat centrale de apartament. Era aproape imposibil sa ajungem la un consens cu proprietarii si de aceea in aceasta perioada de 3 ani am adunat bani din chirii, din penalizari, sponsorizari..., ca sa ne asiguram ca vom putea plati penalizarile, daca eram obligati, fara a impune aceste sume proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante radet asociatie de proprietari dozer dozer Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor de specialitate pentru a intelege corect o situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc care are restante mari ... (vezi toată discuția)
Se poate ca administratorul blocului meu sa imi puna penalizari de pe urma unui proces pierdut cu cet iasi, avand in vedere ca eu am centrala proprie? lionx1987 lionx1987 Buna ziua. Am o mica problema cu care as dori ceva ajutor din punct de vedere juridic. Administratia blocului meu a fost data in judecata de catre CET Iasi pt ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)