avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice solicitare clarificari pentru documentatia tehnica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

solicitare clarificari pentru documentatia tehnica

Buna ziua
In solicitarea de clarificari la documentatia tehnica de participare la licitatie se solicita rapoarte de inspectie pt utilaje si cim pt personalul ce va executa lucrarea.
Consider ca nu sunt indreptatite aceste cerinte, in conditiile in care nu pot sa atasez vreo 25-30 de cim pt toti oamenii care vor lucra (mai mentionez situatia in care se pot face angajari sau pot sa plece din oamenii pe care ii avem angajati in prezent).
Deasemeni nu vad temeiul legal in baza caruia imi solicita raport de inspectie la utilaje.

Mai solicita pagina din REVISAL cu personalul si salariul lor. Este corect?

Cel mai recent răspuns: ContSters271735 , utilizator 08:46, 23 Noiembrie 2012
din pct. meu de vedere nu prea este corect. cerintele referitoare la personal reprezinta cerinte de calificare iar rapoartele de inspectie de asemenea, in conditiile in care s-ar accepta o asemenea cerinta. totusi problema este delicata mai ales ca in ultima vreme anrmap tinde ca informatiile referitoare la utilaje si personal sa fie solicitate in functie de oferta prezentata de operator. daca aveti posibilitatea sa prezentati aceste documente, va recomand sa o faceti pt. ca nu e nimic clar cu privire la acest aspect. nu puteti invoca simplul fapt ca va e greu sa prezentati 25-30 de contracte de munca, cauza trebuie sa fie una obiectiva sau un art. de lege care interzice o astfel de solicitare. este foarte important daca o astfel de cerinta a fost introdusa in caietul de sarcini. daca e asa si nu s-a contestat la timp sa stiti ca cnsc verifica indeplinirea acelei cerinte si nu mai analizeaza daca cerinta este sau nu legala.
Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare caiet de sarcini ibitza78 ibitza78 Buna ziua! am urmatoarea speta: se publica pe SEAP documentatia de atribuire pentru o procedura de licitatie deschisa. Ulterior se primesc solicitari de ... (vezi toată discuția)
Specificatie tehnica - agrement tehnic ContSters85367 ContSters85367 Agrementul tehnic poate fi solicitat in caietul de sarcini sau reprezinta un criteriu de calificare si atunci trebuie solicitat in fisa de date a achizitiei? ... (vezi toată discuția)
Declaratie privind conformitatea cu documentatia tehnica si caietele de sarcini soazig soazig Este vorba despre un ofertant care la propunerea tehnica sa prezinta cu o \\"Declaratie privind conformitatea cu documentatia tehnica si caietele de ... (vezi toată discuția)