avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Daca esti avocat stagiar cat timp ai la dispozitie sa ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Daca esti avocat stagiar cat timp ai la dispozitie sa iti gasesti indrumator?

Dupa ce iei examenul la barou stiu ca trebuie sa fii validat intai de UNBR inainte sa poti incheia un contract cu un indrumator, insa nu stiu cat timp ai la dispozitie dupa validare ca sa gasesti unul. Ce se intampla daca singur nu poti sa gasesti maestru, te ajuta INPPA-ul in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: MikkyT , utilizator 19:39, 22 Noiembrie 2012
Buan ziua,

Legea si Statutul profesiei nu mai prevad un termen pentru gasirea unui indrumator.

Unicul termen e cel de 2 luni pentru a renunta la starea de incompatibilitate.

Din pacate legea nu prevede vreo modalitate prin care Baroul sau INPPA-ul sa ajute viitorii stagiari sa isi gaseasca indrumator.

Gasiti ceva mai multe despre ce trebuie sa faceti de acum inainte aici www.avocatnet.ro/content/for...

Succes!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte? ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la ... (vezi toată discuția)
Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar andra_76 andra_76 Avocatul stagiar, care a promovat examenul de intrare in avocatura, trebuie sa-si gaseasca un maestru, sau poate merge direct la INPPA? In cazul in care ... (vezi toată discuția)