avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... despre "maestru"
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

despre "maestru"


am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care promovez examenul, bineinteles:)? ce se intampla daca iau examenul,dar inca nu am gasit maestru? va multumesc
Cel mai recent răspuns: sergiu24 , utilizator 10:20, 4 Decembrie 2009
avocatul indrumator - Maestrul il gasiti fie prin intermediul cercului de cunoscuti, fie prin trimiterea de cereri avocatilor (cereri de angajare - CV-uri).

cred ca in prezent gasirea unui indrumator nu mai este o problema dificila pentru un absolvent bine pregatit, sunt astazi multi avocati care ar aprecia un astfel de colaborator.
Subiectul a mai fost discutat, ar fi bine sa cauti discutii mai vechi. Cea mai recenta cred ca e asta www.avocatnet.ro/content/for...
gasesti aici legea exercitarii profesiei de avocat nr 51/1995 (www.ejuridice.ro/free/legea5...
Cum iti gasesti un coordonator de stagiu? (probabil la asta te referi..."maestru"suna ca ceva de arte martiale :))). Si eu ma intreb acelasi lucru...dar eu sunt abia in anul 3 de facultate....mai am timp. Studiaza terenul, ce pot sa zic. Daca vrei cu adevarat ceva, poti. Apeleaza si tu la fostii profesori din facultate(daca ai facut la tine in oras facultatea, cu atat mai bine). Unde scrie "birou avocat" bate la usa si spune-le ce vrei...CAUTA !
Oricum, daca vei citi legea vei vedea ca stagiul de 2 ani e obligatoriu ! Daca totusi nu iti gasesti un avocat sa faci stagiul, exista Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor :) poti face acolo stagiul.
nu va mai culcati pe urechea INPPA, deoarece absolvirea INPPA nu va scuteste de obligatia de a efectua stagiul sub indrumarea unui avocat coordonator!!!!!!!!!!!!!!!!
Il gasesti cautand!:P
Daca te-ai facut remarcata in cadrul Facultatii, poti apela la ex-profesorii tai universitari, in cazul in care au nevoie de un stagiar cu siguranta ar aprecia unul foarte bine pregatit, iar daca te-ai facut remarcata in cei 4 ani de studii si ai crescut sub ochii lor, ai sanse mari sa-ti gasesti astfel coordonatorul .
Daca nu ai sorti de izbanda asa, iti recomand sa-ti intocmesti CV-uri si sa le trimiti la toate Casele de avocatura din orasul tau,fie pe calea internetului, fie sa mergi personal si sa depui cv-ul la sediul acestora.
Daca nici asa nu merge, iti recomand sa te inarmezi cu mult mult curaj si sa mergi direct la Barou, si sa intrebi avocatii de acolo daca ar avea nevoie de un stagiar. Mergi la d-na de la Arhiva, in general, dansa stie cam ce avocat este dispus sa coordoneze un stagiar si te poate trimite direct la "punct ochit, punct lovit!" !
Trebuie sa reusesti cumva,important este sa dai din coate , sa te agiti, si sa nu te demoralizezi in cazul in care coordonatorul se lasa asteptat. Perseverenta este cheia succesului;)
PS: Si eu am sustinut examenul de licenta in vara , ca si tine, imi doresc sa sustin examenul de primire in profesie in toamna lui 2010 si caut un coordonator, pana in momentul de fata am primit niste raspunsuri care "atarnau" cam greu, nu am putut sa le accept, dar continui sa caut, speranta ca "totul va fi bine" moare ultima!:P Si "Cine nu cauta nu gaseste, nu?" ! ;)
O sa fie bine, trebuie doar sa insisti si sa-ti doresti cu adevarat sa reusesti in cariera de avocat.
Succes in cautarea coordonatorului de stagiu (iarta-ma, insa "maestru" mi se pare o titulatura mult prea pompoasa! ) si bafta multa la sustinerea examenului de primire in profesie!

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie urmati pentru a deveni un avocat bun? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! M-ar interesa cam ce pasi trebuie sa faca un absolvent de drept de cand a terminat facultatea si pana la a ajunge un avocat foarte bun?? Am inteles ... (vezi toată discuția)
Avocat maestru COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Buna ziua tuturor, As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: imi doresc foarte mult sa intru in avocatura si sunt dispusa sa investesc ... (vezi toată discuția)
Avocat coordonator pentru stagiu Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu in cat timp trebuie sa-mi gasesc avocat colaborator pentru stagiu si daca pot sa am un avocat colaborator inscris la alte barouri de ... (vezi toată discuția)