avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat coordonator pentru stagiu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat coordonator pentru stagiu

Buna ziua! As dori sa stiu in cat timp trebuie sa-mi gasesc avocat colaborator pentru stagiu si daca pot sa am un avocat colaborator inscris la alte barouri de exemplu din Bucuresti eu fiind din judetul Constanta. Am vorbit cu cineva de la o firma de avocatura din Constanta si mi s-a spus ca este prea devreme sa ma gandesc la a avea avocati coordonatori de pe acum... mai intai sa iau examenul la Barou. Imi e teama sa nu iau examenul si apoi sa nu gasesc pe un avocat pentru stagiu:D Ce se intampla daca nu-l gasesc in termenul stabilit? Unde as putea sa citesc despre aceste detalii?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 05:22, 13 Aprilie 2009
evident ca intai ar trebui sa luati examenul si apoi sa cautati un avocat. insa este bine ca sunteti prevazator. avocatul coordonator trebuie sa fie din baroul unde ati intrat ca si avocat stagiar.
Anul acesta am inteles ca se da examen la Bucuresti.. deci va trebui sa fie din Bucuresti?
Nici intr-un caz nu trebuie sa fie neaparat din Bucuresti.Pai asa ar insemna ca toata lumea ar trebui sa isi ia maestrul din Bucuresti si sa faca parte din baroul Bucuresti.Maestrul trebuie sa fie din orasul unde locuiesti sau din orasul unde te vei stabili.Cat despre sustinerea acestui examen la Bucuresti nu stiu daca va fi chiar asa.Cei care vor da examenul de definitivat anul acesta au fost repartizati la baroul din orasul in care se afla curtea de apel.De exemplu cei din Botosani vor da examenul la Suceava pentru ca in Botosani nu este Curte de apel,Noi apartinand de Curtea de Apel Suceava.Ar fi imposibil sa centralizeze toate Barourile din tara la Bucuresti.
Asa ca ma gandesc xca si cu examenul de intrare se va proceda la fel.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat
Eu iti recomand sa cauti coordonator (nu "maestru") cat mai devreme si sa incepi sa lucrezi cu el/ea chiar dinaintea examenului. E mult, mult mai util!

Examenul va fi national, dar asta nu inseamna ca se organizeaza numai in Bucuresti. Inseamna ca subiectele vor fi unice.
Coordonator,indrumator,maestru.....e acelasi lucru.Sunt doar denumiri diferite pentru aceeasi persoana.Coordonatorul este de fapt persoana de la care inveti sa pui in aplicare,in practica toata teoria pe care o inveti in timpul facultatii.Dar daca ai simtit tu nevoia sa subliniezi(nu "maestru") ........La noi acest termen este folosit mai des decat coordonator.Poate si pentru ca avocatul care ne ia sub aripa lui in acesti 2 ani de stagiatura ne indruma,ne invata si practic noi colaboram,mult mai mult decat sa ne coordoneze.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)