avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat maestru
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat maestru

Buna ziua tuturor,

As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: imi doresc foarte mult sa intru in avocatura si sunt dispusa sa investesc timp, munca si chiar bani pentru a reusi. Am insa o foarte mare problema zic eu...nu cunosc nici un avocat maestru care sa ma indrume pe perioada stagiului. Nu vreau sa ajung in situatia in care odata examenul de admitere promovat sa nu pot gasi un avocat cu care sa lucrez.
Ma gandeam sa depun cv-ul la cateva din cabinetele din oras insa nu stiu daca ma va ajuta cu ceva. Voi ce credeti? Cei care ati trecut prin stagiatura cum ati procedat?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 21:44, 21 Ianuarie 2010
Eu cred ca te va ajuta foarte mult, e bine inclusiv sa lucrezi (adica sa faci practica) dinaintea terminarii facultatii.
Ceva practica am facut.....am experinta de 2 ani si ceva ca si consilier juridic. Am decis insa ca vreau sa merg mai departe si de aceea m-am hotarat anul acesta sa dau examen de admitere in Baroul Sibiu. Am terminat facultatea in 2001...am parasit Romania in 2002 si m-am reintors in 2007 si de aceea mi-a fost tare greu sa ma reintegrez....lucrez inca la asta.
Avocatul indrumator trebuie sa faca parte din acelasi barou in care se afla si avocatul stagiar? De exemplu, avocatul stagiar poate sa se inscrie in baroul Prahova, dar sa aiba contract de colaborare cu un avocat indrumator, inscris in baroul Bucuresti?

Va multumesc anticipat!
Trebuie sa fie din acelasi barou.

Aurora, nu te descuraja. Eu spuneam de practica in primul rand pentru ca te acomodezi si in al doilea rand pentru ca iti asiguri un loc unde sa poti profesa mai apoi. Mi se pare cea mai buna cale de urmat.
avocatuara presupune oarece libertate si independenta...
vrei un loc cald acum sau un loc foarte rece la inceput cate cu timpul s-ar putea incalzi?
in ambele situatii, pregatirea, atitudinea, si poate norocul, conteaza..
cat despre maestru', il gasesti=D>

Alte discuții în legătură

In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte? ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la ... (vezi toată discuția)
Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Avocat coordonator pentru stagiu Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu in cat timp trebuie sa-mi gasesc avocat colaborator pentru stagiu si daca pot sa am un avocat colaborator inscris la alte barouri de ... (vezi toată discuția)