avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... impiedicare ridicare autoturism - aspecte practice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

impiedicare ridicare autoturism - aspecte practice

Buna ziua !

Ma voi stradui sa prezint ,,problema'' mea intr-un mod mai structurat , pentru a fi mai usor de urmarit:

Motivatie: Disconfortul produs de ,,asfaltarile electorale'' a atins cote maxime anul acesta ( asist la schimbarea unor borduri incepand din luna iulie, se lucreaza zilnic , dupa care se scot bordurile si se pun la loc + trotuare, asfalt , spatiu verde..etc)

Am decis sa-mi parchez autoturismul in asa fel incat sa obstructionez efectuarea lucrarilor in cauza, asta dupa ce am incercat sa discut cu cei de la ADP , sefii de santier, discutii in urma carora am ajuns la disperare.

Precizare: Actiunea mea nu este de natura sa impiedice traficul auto obisnuit si locul ales este intr-o zona cu acces interzis, cu exceptia riveranilor.

Intrebari:

1) Care este cadrul legal pentru ridicarea masinilor in zone in care se efectueaza lucrari de amenajare/constructie ?

2) Se poate efectua ridicare auto in conditiile in care scot placile de inmatriculare? ( am observat ca este obligatorie completarea rubricii ref la numar in nota de constatare a ,,hingherilor de masini '' ). Din ce m-am documentat, masinile neidentificate , fara stapan cunoscut, pot fi ridicate doar dupa somare prealabila, in termen de 10 zile de la somare.

3) Ati mai intalnit in practica situatii in care proprietarul sa lege autovehiculul de un stalp de iluminat public? Credeti ca firma de ridicat auto ar risca distrugerea dispozitivului respectiv , pentru a putea ridica masina?

4) Din cate stiu constituie infractiune doar conducerea pe drum public a auto fara numere de inmatriculare/identificare. In cazul stationarii ar exista probleme pe aceasta tema?

Va multumesc pentru rabdare si astept raspunsurile dumneavoastra! As prefera sa nu se comenteze despre maturitatea ideilor mele. Sunt constient de ceea ce ar gandi unii dar nu mi-au ramas alte solutii si sunt dispus sa platesc o amenda contraventionala pentru aceasta ,,distractie'' . Am alti vecini dornici sa procedeze la fel.

Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
mielul_bland, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)
Drum public tudordan83 tudordan83 Buna seara, AM o nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine: in cazul in care pe o alee circula cat si sunt parcate masini iar pe alee nu exista ... (vezi toată discuția)
Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la bloc, in general) Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! Despre legea parcarii de unde pot afla mai multe? Separe ca \"madamele\" de la administratia financiara, parcari, salubritate, hingheri si pe ... (vezi toată discuția)