Multumesc Dragos pt precizari.
Nu sunt deloc confuza, am precizat clar ca mi se pare aberant ca firma de ridicari sa vina insotita de SPIR (da, am scris bine, este divizia de interventii rapida a Politiei). Incidentul s-a petrecut azi la ora 9:30 dimineata, cand auzind din apartament zgomotul produs de masina platforma am remarcat de la fereastra ca incercau sa imi ridice exact masina mea. Cand am coborat (despre ce scandal poate fi vorba daca nici nu coborasem?) am remarcat ca baietii de la ridicari erau insotiti de ....o duba inscriptionata SPIR. Mi s-a parut aberant ca nu sunt insotiti de o masina a politiei comunitare, asa cum se intampala de obicei (in momentul de fata, pentru parcari care nu impiedica circulatia rutiera pe marile bulevarde de obicei PV -ul se face de catre Politia Locala care constata abaterea, iar nu de catre Politia rutiera). Am mai avut masina ridicata si stiu, dar atunci nu aveam ce sa contest, fiind parcata in apropierea unei treceri de pietoni.
Mi s-a parut teribil de aberant sa vad masina de ridicari insotita de niste politisti in combinezoane (dar fara masca, macar atat), iar nu de Politisti locali. Cum gradul de confuzie in aceste momente este mare, pe moment nu i-am intrebat de ce nu sunt insotiti de Politia Locala. Abia cand am urcat in casa si am dat ceva cautari pe net (in principal, stiam ce e SPIR, dar site-ul Politiei mi-a confirmat care este rolul lor cu adevarat) am realizat dimensiunea aberatiei. Doi indivizi de peste 1,90 m se deplaseaza in oras cu o ditamai duba ce inghite carburant sa constate parcarea in dreptul unei curti....care nu avea acces auto. In curte nu era parcata nici o masina- nici nu pot intra fizic masini in curtea aceea), proprietare care reclamase fiind parcata alaturi de masina mea, pe spatiul carosabil, dar fiind deranjata ca nu isi poate pastra locul "ocupat", fix in fata curtii. Am depus o plangere la Politia Comunitara de care apartin, si in functie de rezultatul acestei plangeri voi depune si la Politia Capitalei. Nu pot sa accept nici eu ca pe banii mei ca si contribuabil se plateste deplasarea ....unui echipaj SPIR, intr-o zi de sambata diminata, la o ora cand toti oamenii ar trebui sa se odihneasca, fara sa existe nici un incident (agresiune, cearta) reclamat .....Este nu aberant, ci strigator la cer. Am mai povestit de azi dimineata pana acum unor prieteni si toti au avut aceeasi reactie....SPIR? Tu stii ce reprezinta asta? stiu, scrie si aici,
[ link extern ] .
si eu vad care sunt atributii SPIR mai jos, dar sunand la Politia Locala azi sa intreb daca era firesc sa vina insotiti de reprezentanti ai politie locale sau SPIR mi s-a spus ca poate veni oricine din cadrul Politiei, orice divizie. Surprinzator..... Asa ca ironia mea cu SMURB, ISU sau alte divizii....nu era degeaba. Gradul de complexitate a acestei hotii s-a extins mult...politia aloca orice resurse pentru ridicarea unei masini. Daca tinem cont de faptul ca se incaseaza taxa pe stalp, fuga dupa bani la buget e justificata de orice mijloace