avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

Am nevoie de o lamurire. Un agent economic vinde un autoturism cu RCA valabil pana la 30.12.2012, unei persoane fizice pe baza de factura. Acea persoana nu a inmatriculat masina in termenul de 30 de zile prevazut de lege, a inregistrat-o doar la financiar. Poate circula cu ea? Amenda ptr neinmatricularea in termen de 30 de zile cat este? Eu stiu ca asigurarea este valabila pana in momentul cand noul proprietar o inmatriculeaza. Ce documente iti trebuiesc ptr a o inmatricula? Nu-ti cer si asigurare ptr minim 6 luni? Amenda ptr asigurare expirata o ia soferul. Dar alte amenzi dupa parerea mea vin la agentul economic. Cum trebuie procedat sa intram in legalitate? As dori sa primesc raspunsuri numai de la cei care stiu sigur, nu pareri.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreirusu , utilizator 10:29, 23 Noiembrie 2012
Asigurarea pe vechiul proprietar este valabila pana in momentul cand noul proprietar inmatriculeaza autovehiculul (vezi art 29, alin 2 din norma CSA nr 11/2012).
Actele necesare pt inmatriculare le gasiti aici: [ link extern ]
Se cere asigurare valabila pe noul proprietar la momentul inmatricularii.

In legatura cu amenzile nu ma pot pronunta, poate stie altcineva mai bine...

Cu stima,
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
andreirusu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)