Am primit o instiintare de plata a taxei radio pentru anii 2010, 2011, 2012 in suma de 360 RON. Suma nu este mare, dar as vrea, daca stiti, sa ma "luminati" ce platim? Este obligatorie ca sa sustinem Radio Romania? Sau platim un serviciu (de ex. ca ascultam emisiuni radiofonice). Banii colectati se duc doar la Radio Romania sau se impart echitabil la celelalte statii radio comerciale (sau nu neaparat)?
Mai simplu in situatia mea - instiintarea este pe numele unei microntreprinderi al carui sediu social este apartamentul parintilor mei, dar societatea nu functioneaza acolo - de fapt nicaieri - pentru ca sunt singurul angajat si lucrez "mobil" - la sediile companiilor care imi cumpara serviciile. Nu detin radio, ascult radio pe masina :) rareori iar firma nu a avut niciodata aparat radio :)
Nu ma deranjeaza sa platesc daca imi spuneti ca cu acesti bani sustin o cauza nobila, dar nici nu-mi place sa nu stiu ce platesc si de ce.
Am citit HG 977/2003 dar nu m-am luminat. In baza acestei HG s-a hotarat ca microintreprinderile platesc 10 Ron lunar. Tot acolo scrie ca cine nu are aparat radio face o declaratie in acest sens, dar nu zice nimic de intreprinderi.
Daca ati avut situatii similare, m-ar ajuta sa vad ce ati facut si de ce :). O seara minunata si multam de raspunsuri!
Taxa radio-tv
Sanas
Incepand cu 1 ian 2010 impozitul forfetar a exclus regula impozitului pt. microintreprinderi..... atunci taxa radio tv la ce valori se plateste.... deci ... (vezi toată discuția)