avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimb de apartament-acte necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimb de apartament-acte necesare

Buna seara! As dori sa va intreb ce acte sunt necesare pentru un schimb de apartament de 3 camere cu unul cu 2. Doresc sa mentionez ca apartamentul este al tatalui vitreg, iar acest apartament a fost achizitionat inainte de a divorta de fosta sotie. Spuneti-mi va rog, de asemenea si in cazul vanzarii ce acte ar fi necesare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:30, 25 Noiembrie 2012
actele de proprietate ale celor 2 imobile, Certificate de neurmărire fiscală la zi, actele de identitate ale proprietarilor, Adeverință de la Asociația proprietarilor cu plata facturilor la zi precum și de la Electrica, Gaz (dacă sunt încheiate separat contracte).Cu aceste acte contactați un notar și vă rezolvați dorințele imobiliare.
"Certificate de neurmărire fiscală la zi"==== adica cereti la Directia de taxe si impozite locale in raza careia aveti imobilul Certificat de atestare fiscala !
Concret care este interesul dvs real schimbul sau vanzarea ?
Pentru a preintampina situatii neplacute, in baza documentelor de proprietate a imobilelor contactati/apelati la serviciile autorizate ale unui birou notarial
Si in cazul vanzarii, dar si in cazul schimbului actele necesare sunt aceleasi (act de proprietate, plan cadastral, incheierea de intabulare, certificat fiscal care atesta ca nu sunt datorii la plata impozitului catre stat, adeverinta de la Asociatia de proprietari ca sunt achitate cheltuielile de intretinere, extras de carte funciara pe care-l va obtine notarul public). Apartamentul tatalui vitreg este bunul lui propriu, a fost cumparat in timpul casatoriei cu fosta sotie, s-a facut ulterior partajul?
Va multumesc frumos pentru raspuns! Nu s-a facut partaj in acest caz, din cate am inteles, ea nici nu are cunostinta de cumpararea acestui apartament de catre tatal meu vitreg.

Alte discuții în legătură

Vinzare imobil neagu georgiana neagu georgiana impreuna cu sora mea suntem mostenitoarele unui imobil,pe care am dori sa il vindem.care sunt actele necesare vinzarii? (vezi toată discuția)
Coproprierar, doresc să renunț Claudia1993 Claudia1993 Ce trebuie făcut pentru a renunța la dreptul de copropritar in favoarea altuia? Trebuir cadastru? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Acte notariale - vanzare apartament mihaela_2 mihaela_2 Buna ziua Intentionez sa cumpar un apartament si am nevoie de cateva sfaturi notariale. Va rog sa ma corectati/adaugati daca actele solicitate ... (vezi toată discuția)