avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... \\"amana cauza\\"
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

"amana cauza"

Buna ziua,

In urma unui proces de recuperare a unui imprumut acordat prin transfer bancar,la care partea debitoare nu s-a prezentat la nici un termen (au fost 6),instanta de doua saptamani spune: Solutie: Avand nevoie de timp pentru a delibera si in vederea depunerii concluziilor scrise amana pronuntarea la data de.........X-(Mentionez ca eu m-am prezentat la fiecare termen de judecata.De ce se tot amana pronuntarea sentintei?#-o
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: fmaria , utilizator 15:43, 24 Noiembrie 2012
Instanta de judecata pentru a putea pronunta o solutie temeinica si legala necesita analiza responsabila a actiunii dvs concomitent cu probele la dosar
Va aduceti aminte de M.A.S.H. ? Intr-un episod, caporalul Radar dadea un raspuns genial la intrebarea "De ce?" zicand: "Nu e treaba noastra, domnule, sa ne intrebam "de ce?"
Treaba cu ...
"pentru a putea pronunta o solutie temeinica si legala necesita analiza responsabila"

...
Nu tine pentru ca judecatorul declara cercetarea judecatoreasca inchisa odata ce s-a lamurit. De ce sa mai amane pronuntarea dupa ce s-a lamurit? Mai exista posibilitatea sa nu se fi lamurit deloc dar sa fi inchis dezbaterile fara sa fi citit dosarul iar acum asta face: citeste dosarul si incearca sa vada ce solutie va da. Oy-vey.
Un coleg mai in varsta mi-a zis odata o strofa care suna cam asa

Judele nostru-i dibace,
Una stie s'aia o face:
Ori pronunta amanarea
Ori amana pronuntarea
De cele mai multe ori volumul de munca este cel care determina amanarea pronuntarii deciziei.

Alta data amana pronuntarea si asteapta concluzii scrise de la avocati sau parte, mai ales atunci cand partea nu s-a prezentat la dezbaterea cauzei pentru a putea fi aparat judecatorul vis a vis de respectarea dreptului la aparare.
multumesc pentru raspunsuri:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
fmaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Rãmas în pronunþare dar ...amânat lungu1on lungu1on Proces la tribunal , stare de judecată , rămas în pronunţare . Pe situl tribunalului , in loc să văd soluţia , apare amânat la data de .... Care ar ... (vezi toată discuția)