avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Acord de creaþie în coautorat?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Acord de creaþie în coautorat?

Stie cineva cum ar trebui sa arate ?
Un formular standard mi-ar fi de mare ajutor.

De asemenea, daca el este semnat de parti (sub semnatura privata, deci), are putere juridica ? El trebuie inregistrat undeva, s-au sunt suficiente semnaturile partilor ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ropatent , Consultant proprietate industriala 13:40, 28 Noiembrie 2012
In sensul legii 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe dreptului de autor, daca opera este creata la comandat unei terte persoane, contractul este de comanda, care, in sensul art. 1851 din NCC este contract de antrepriza".Asadar, trebuie respectate conditiile prevazute de art. 1851, cat si cele prevazute de Legea 8/1996..
In ipoteza in care opera urmeaza a fi creata in coautorat, trebuie incheiat o conventie/contract de coproprietate,potrivit art. 5 si 6 din Legea 8/1996.
iar in ceea ce priveste incheierea conventiei, simpla semnatura are valoare juridica, pt ca nu se cere forma ad validitatem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra fotografiilor executate la comanda C_CRISTINA C_CRISTINA Buna ziua, Suntem o societate care a incheiat un contract cu o alta societate pentru executia unor fotografii care urmau sa fie publicate, expuse in scop de ... (vezi toată discuția)
Am cedat drepturile de autor asupra fotografiilor unei reviste si fotografiile au fost trimise si la alta revista. e legal? lollipop lollipop am facut poze pt click,am semnat un contract in care le cedez drepturi de autor.cineva fara acordul meu le-a trimis si la libertatea.cum ma pot apara in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor in timpul somajului mariacristi mariacristi Buna ziua, O persoana care are un contract de cesiune a drepturilor de autor si este beneficiara de indemnizatie de somaj, trebuie sa inceteze sau sa ... (vezi toată discuția)