avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de cesiune drepturi de autor in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de cesiune drepturi de autor in timpul somajului

Buna ziua,

O persoana care are un contract de cesiune a drepturilor de autor si este beneficiara de indemnizatie de somaj, trebuie sa inceteze sau sa suspende somajul pentru perioada contractului? Mentionez ca a fost incheiat un contract pe 4 zile (niste filmari) iar venitul net a fost de 1450 lei
Va rog sa ma ajutati cu aceasta speta deoarece nu stiu cum trebuie procedat

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: mariacristi , utilizator 20:03, 19 Septembrie 2015
Art.45 din Legea 76/2002
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:

.....
k) la data începerii desfăşurării unei activităţi pentru o perioadă mai mică de 12 luni, în baza unui raport juridic în considerarea căruia se realizează venituri din drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau venituri din contracte/convenţii încheiate potrivit Codului civil sau în temeiul Legii nr. 96/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau al Legii nr. 53/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
.....

art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 : dreptul de autor şi drepturile conexe - constituie obiect al acestora operele originale de creaţie intelectuală în domeniul literar, artistic sau ştiinţific, oricare ar fi modalitatea de creaţie, modul sau forma de exprimare şi independent de valoarea şi destinaţia lor, operele derivate care au fost create plecând de la una sau mai multe opere preexistente, precum şi drepturile conexe dreptului de autor şi drepturile sui-generis, potrivit prevederilor Legii nr. 8/1996privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati declaratie unica (categorie venituri + recitficativa) Bogdan52 Bogdan52 Buna seara, Detin un PFA inregistrat in Romania, de unde si lucrez, si obtin venituri din activitati independente realizate pentru un client din interiorul ... (vezi toată discuția)
Obligatii plati taxe contract agent asigurari ionut_m36 ionut_m36 Buna ziua, Am incheiat cu o societate de asigurare un contract de agent. Din cate stiu este asimililat unui contract de mandat. Pana in iunie 2010 mi se ... (vezi toată discuția)
Subiect: venituri din drepturi conexe dreptului de autor adriana64 adriana64 Buna ziua! 1. Ca angajator, am lunar colaboratori pe care pana acum ii plateam conform Legii 8/1996 cu un onorariu impozitat. De obicei acestia nu- si ... (vezi toată discuția)