avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa

M -am angajat intr-o firma care este in insolventa . De fapt la angajare mi s-a spus ca este in reorganizare dupa declararea insolventei ,ca au avut probleme in trecut dar ca acum lucrurile merg spre bine.Atat de bine incat nu mi-am primit salariul de 3 luni.Intrebarea mea este urmatoarea ;exista vreo lege care sa protejeze angajatii intr-o asemenea situatie?Firma se ocupa de comert .Se aduce marfa ,se fac vanzari dar...nu se platesc salariile .Daca toti angajatii si-ar lua singuri salariile din incasari ar fi acuzati de furt sau mai stiu eu ce .Daca patronul nu -si plateste angajatii la timp ,cum poate fi calificat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 4 Decembrie 2012
Foarte bine ca a fost sesizat ITM-ul .. in urma controlului se va stabili un plan de masuri care va trebui dus la indeplinire de catre angajator - posibil ca printre masurile stabilite sa existe si prezentarea pana la o data ulterioara a dovezii platii salariului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariu la incetare contract munca promocris promocris Am lucrat la o firma la care mi-a incetat contractul de munca din vointa lor. Problema este ca mai au sa-mi plateasca ultimele doua salarii si ma tot amana . ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez salariile restante? sorinaionela sorinaionela din luna octombrie 2012 lucrez cu contract de munca dar nu am primit nici un ban pana astazi,doar niste bonuri (11)...cum pot recupera salariile restante,mai ... (vezi toată discuția)
Actionarea in justitie a angajatorului pentru neplata salariilor irinavoicu irinavoicu Buna seara, Daca firma angajatoare nu a platit salariile de cateva luni, ce acte sunt necesare pentru a actiona in justitie. Este necesar sa se faca ... (vezi toată discuția)