avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu la incetare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu la incetare contract munca

Am lucrat la o firma la care mi-a incetat contractul de munca din vointa lor. Problema este ca mai au sa-mi plateasca ultimele doua salarii si ma tot amana . Intrebarea mea este daca firma nu este obligata sa-mi plateasca toate drepturile salariale pana la data incetarii efective a contractului .Ce pot sa fac daca nu-mi platesc toate drepturile .
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 5 Ianuarie 2013
Salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Prin urmare, angajatorul nu are obligatia sa va plateasca toate drepturile salariale pana la data incetarii efective a contractului

Pentru neplata salariilor poate fi sesizat ITM-ului in raza caruia isi are sediul social angajatorul si/sau se poate promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

Art.171 C.mun.
1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Neplata diurnei din 2010 visanionut visanionut lucrez la o firma de constructii si din 2006 ne tot trimite prin toata tara pe diverse santiere si din 2010 nu am mai primit diurna. Intrebarea mea este pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale martin77 martin77 Daca abia dupa un an am observat ca drepturile salariale nu mi-au fost calculate corect si nu am contestat dispozitia de primar emisa in termen de 30 de zile, ... (vezi toată discuția)