avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii modificari contributii feb 2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

modificari contributii feb 2009

Buna ziua,

Ne poate da cineva mai multe amanunte despre modificarile la contributii despre care se tot vorbeste in presa zilele acestea (feb 2009) ? O baza legala, daca se poate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: irina_gentimir , utilizator 22:25, 4 Martie 2009
Vioreld a scris:

salutare. am citit in lege ca in cazul asiguratului sau pensionarului, cuantumul ajutorului de deces este de 1702 lei, iar in cazul unui membru de familie, 851 lei.
adica, acesti bani ii primeste asigutarul de la Casa de Pensii? (Doamne fereste de astfel de probleme)


Ajutorul de deces - deductibil din CAS - daca asiguratul era salariat in mom. decesului - se ia de la angajator in termen de 24 de ore de la data depunerii cererii.
Daca era pensionar - de la Casa de Pensii unde era inscris.
Ajutorul de inmormantare - conform CCMUN - e alta treaba si se ridica de la angajatorul defunctului - daca persoana era angajata in mom. decesului sau daca nu, de la angajatorul dvs. (daca era in intretinerea Dvs.) pe baza cererii. - vezi art. 51 din CCMUN unic la nivel national pe anii 2007-2010. - de vazut conditiile de acordare. Difera de la caz la caz.

:offtopic: Interventie moderator
@ irina_gentimir
Nu este de dorit postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
elis a scris:

:offtopic: Interventie moderator
@ irina_gentimir
Nu este de dorit postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.



Imi cer scuze..mi s-a parut nu tocmai corect sa amestec subiectele ridicate in discutie. Nu am crezut ca deranjeaza acest lucu. In viitor voi apela la functia de editare.Multumesc pentru sesizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Februarie 2009 ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, poate cineva sa ne raspunda urgent care sunt ultimele vesti cu privire la noile contributii ? Pentru cei la se dau salariile pe februarie, ... (vezi toată discuția)
Cas zambi zambi CAS angajator cat se face din februarie 2009? (vezi toată discuția)
Cas marit addm addm Cine suporta marirea cas pt salariat? Sunt obligati angajatorii sa asigure acelasi venit net anterior acestei mariri? Pot gasi o precizare clara intr-o lege, ... (vezi toată discuția)