Am luat o amenda acum 6 ani,pt un scandal (tanar si nelinistit).Recent mama a primit un mandat de executare pt amenda respectiva,nu stiu exact despre ce e vorba pt ca nu l-am citit. Intrebarea e: ar trebui sa-mi fie prescrisa amenda respectiva? Se poate prescrie un mandat de executare fara proces?
Eu nu mai locuiesc in tara de 5 ani.
Va multumesc anticipat
se prescrie in termen de 5 ani nu 6... dar probabil ca la ei la financiar a ajuns mai tarziu... in fine, fiind pe numele dvs, mama nu poate fi executata silit si nici bunurile ei... doar banii, casa si masina dvs
Acesta se calculeaza de la data la care se naste dreptul la actiune.
Daca in intervalul de 5 ani scurs nu s-a efectuat niciun act de executare de natura sa intrerupa cursul prescriptiei sau de natura sa suspende cursul acesteia, atunci ar trebui sa intervina termenul de prescriere.
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
Cand ati luat amenda exact ?
Nu cred ca e prescrisa, dar nici n-au ce sa va ia .. deocamdata.
Puteti contesta in termen de 15 zile de la primirea somatiei invocand prescriptia dreptului la actiune.
:offtopic: scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Prescriere amenda
radu.s
Prescriere amenda
Buna ziua,
As dori, va rog, sa imi spuneti cum pot prescrie o amenda ce dateaza inca din anul 2012, data de catre politie pentru ... (vezi toată discuția)