avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescriere amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescriere amenda

Prescriere amenda

Buna ziua,
As dori, va rog, sa imi spuneti cum pot prescrie o amenda ce dateaza inca din anul 2012, data de catre politie pentru deranjarea ordinii publice. Mentionez ca inca figurez cu amenda la taxe si impozite.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:07, 31 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cod proc. fisc.
art 215 Începerea termenului de prescripție

(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.

Termenul de prescriptie poate fi suspendat sau intrerupt.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns, insa nedumerirea mea este cum pot sa o prescriu, avand in vedere ca eu inca figurez cu ea? De asemenea si pe site-ul primariei figurez cu amenda.
Ce masuri trebuie sa iau ca sa pot sa o prescriu, mai exact?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea o prescrie, NU dumneavoatra. Prescriera poate fi intrerupta prin staruinta in executare silita, deci in cazul ca a fost suspendata sau intrerupta trebuie sa platiti amenda.

Prescrierea unei creante doar judecatorul o poate constata daca deschideti proces la instanta.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi utilizator@ utilizator@ Buna seara In anul 2013 am primit o amenda judiciara pentru...neglijenta cu actele. A fost un dosar penal in care am fost citat ca martor. S a inchis dosarul ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriere amenda oprishor oprishor Am primit o amenda de la ONJN dupa cum bine stiti cazul Momentan sunt in judecata cu dansi si am vazut o declaratie a \"sefului\" ONJN in care spune \" sa nu ... (vezi toată discuția)