Buna ziua,
As dori, va rog, sa imi spuneti cum pot prescrie o amenda ce dateaza inca din anul 2012, data de catre politie pentru deranjarea ordinii publice. Mentionez ca inca figurez cu amenda la taxe si impozite.
Va multumesc.
Cod proc. fisc.
art 215 Începerea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.
Termenul de prescriptie poate fi suspendat sau intrerupt.
Va multumesc pentru raspuns, insa nedumerirea mea este cum pot sa o prescriu, avand in vedere ca eu inca figurez cu ea? De asemenea si pe site-ul primariei figurez cu amenda.
Ce masuri trebuie sa iau ca sa pot sa o prescriu, mai exact?
Multumesc.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea o prescrie, NU dumneavoatra. Prescriera poate fi intrerupta prin staruinta in executare silita, deci in cazul ca a fost suspendata sau intrerupta trebuie sa platiti amenda.
Prescrierea unei creante doar judecatorul o poate constata daca deschideti proces la instanta.
Amenzi
utilizator@
Buna seara
In anul 2013 am primit o amenda judiciara pentru...neglijenta cu actele. A fost un dosar penal in care am fost citat ca martor. S a inchis dosarul ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda
oprishor
Am primit o amenda de la ONJN dupa cum bine stiti cazul
Momentan sunt in judecata cu dansi si am vazut o declaratie a \"sefului\" ONJN in care spune \" sa nu ... (vezi toată discuția)