avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi

Buna seara
In anul 2013 am primit o amenda judiciara pentru...neglijenta cu actele. A fost un dosar penal in care am fost citat ca martor. S a inchis dosarul fara alte urmari ( adica nu s-a ajuns la judecata) insa mi s-a impus amenda judiciara, amenda care nu am platit o pana acum. Aceasta amenda se prescrie? si daca da, cand? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 00:36, 18 Ianuarie 2018
Buna seara,

Art. 215 din Codul de procedură fiscală prevede că:

„(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.”

Conditia esentiala este sa nu fie intrerupt termenul de prescriptie ,cu inscrisuri (notificarii ,somatii) etc.
ca altfel termenul se prelungeste de la data intreruperii prescriptiei .

Cu speranta ca v-am fost de folos va urez succes
Amenda neachitata se va duce pe rolul fiscal pe care-l aveti la DITL. Creantele fiscal bugetare se prescriu la 5 ani incepand cu anul urmator anului in care a luat nastere creanta. NU va apuca sa se prescrie. Cu fiecare act de procedura in care vi se va pretinde la plata suma, va incepe sa curga un alt termen de prescriptie.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
ContSters454516, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda politia locala pentru parcare alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,am primit in febroarie 2010 o amenda pentru ca am pus un anunt pentru vanzare masina fiind in locul de parcare si nu in spatiu special amenajat,adica ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda transport local Costel55 Costel55 Buna ziua, este adevarat ca amenzile primite de la operatorii de transport local nu se mai prescriu dupa 5 ani? Multumesc (vezi toată discuția)