Buna ziua! Am inprumutat cuiva o suma de bani, dupa care acesta s-a dat disparut si dus a fost. M-am intalnit intamplator cu aceea persoana in trafic si am oprit-o. M-am dus la el si i-am dat 3 palme (fara sa-i fac niciun semn) si i-am luat un telefon, ca garantie (telefonul este unul sub orice critica - gen nokia 1100 distrus, nici casca nu se aude trebuie sa vorbesti la el pe difuzor). A doua zi mi-a dat mesaj ca sa dus la politie si ca o sa ne intalnim acolo. El a mai dat tzeapa unui prieten de-al lui (dovada mesajele dupa telefon) cu care am si luat legatura si inca unui om, cunostinta comuna. Ce este de facut in acest caz? Ce poate sa mi se intample? Multumesc!
In raport de plangerea pe care a formulat-o puteti fi acuzat de furt
Daca sunteti citat este de preferat sa analizati responsabil situatia si sa declarati corect succesiunea de evenimente,incepand cu imprumtul nerestituit
Cea mai buna aparare este (diversiunea, intoxicarea si) atacul.
Eu va sfatuiesc sa depuneti (si dvs.) o plangere penala.
Intre doua plangeri politistii nu-si vor mai putea da seama cine este agresorul si cine este victima.
:duh:
Cineva mi-a zis sa declar numai ca i-am dat 3 palme...fara sa-i i-au si telefonul pentru ca este imposibil sa dovedesca ca eu i l-am luat. Ar fii o varianta?
Dvs. alegeţi dacă declaraţi şi furtul telefonului, în funcţie de probabilitatea de a se dovedi şi acest aspect. Dacă se poate dovedi că nu doar i-aţi dat palme, ci şi că i-aţi luat telefonul, fapta ar putea fi încadrată la tâlhărie.
Nu va înţelege nimeni gestul dvs., în sensul că nu vă va exonera de răspundere faptul că victima avea să vă restituie bani, acest lucru trebuia să-l rezolvaţj amiabil sau în instanţă .
Orice declaratie a dvs. va fi folosita (prin alterare, distorsionare, omisiune, etc.) impotriva dvs.
Va sfatuiesc sa depuneti o plangere pentru abuz de incredere (la meci egal) si sa nu va asteptati ca (statul) politia, parchetul, instanta sa va rezolve problema :duh: Statul are alte interese si prioritati acum :duh: Si dintotdeauna, nu?
D.I.Y (do it yourself). :)