avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cineva a luat-o la fugă cu telefonul pe care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cineva a luat-o la fugă cu telefonul pe care pretindea că vrea să-l obțină la schimb cu un altul. E furt sau tâlhărie?

Buna ziua , as dori un mic sfat in legatura cu o fapta penala
Acum 2 saptamani un prieten s-a intalnit cu un baiat sa faca un schimb de telefoane (OLX)
In momentul cand a iesit persoana respectiva din masina prietenul meu a fugit cu ambele telefoane .
Pana sa imi povesteasca l-am vazut ca este abatut si distras fiind prima abatere de acest fel cazier curat etc ..
A luat legatura cu partea vatamata dandui telefonul inapoi plus o suma de bani daune morale
Victima deja depusesera plangere dar fara dovezi decat un numar de telefon iar dupa intelegere lor sa renunte la acuzatii
Victima fiind de acord dar ce pasi ar trebui de urmat ajuta retragerea plangerii ?
Desi dupa cum am spus la politie a ramas doar numarul de telefon al celui vinovat iar victima neavand pretentii si renuntand la acuzatii
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
A folosit violente sau amenintari?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

A folosit violente sau amenintari?

Nu nici o violenta sau amenintare
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Alinnu, utilizator
Sa mearga impreuna la politie si sa declare ca se impaca.
Greu de crezut că se va întâmpla așa ceva, (cu toate că, într-adevăr, aceasta este calea legala de urmat și cea mai recomandata ) .

Când îl va suna, dacă îl va suna cineva de la poliție, să spună că a fost o confuzie, s-a rezolvat situația, și partea vătămată și-a recuperat bunul și gata.

Fiindcă este furt simplu, iar prejudiciul recuperat. Nu își mai bate nimeni capul să facă dosare și să piardă timpul.

Și ca o ultima precizare pe care colegul avocat nu a făcut-o, Daca ar fi existat violente sau amenintari ar fi fost tâlhărie. Altfel, este doar furt simplu. Sa zicem asa, pe înțelesul tuturor .
Dar, in urma recuperării prejudiciului și împăcării pârtiilor, fapta nu mai exista.

-2.1 din regulament (citiți-l când aveți timp, mulțumesc)- www.avocatnet.ro/forum/main/...
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Daca a dat banii dar nu s-au dat declaratii la politie pentru impacare va raspunde penal in continuare in caz de furt sau abuz de incredere.

Trebuia sa aiba avocat ca sa il ajute si sa faca ceea ce trebuia pentru ca daca a dat banii inainte si telefonul nu este suficient ca sa nu mai raspunda penal.
Poate avea insa si sansa sa se rezolve amiabil problema daca asa s-au inteles.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket valenaru valenaru Am fost prins la furat intr-un supermarket si odata venita politia, a cerut datele mele,ale paznicului si ale sefei de tura. Sefa de tura a spus ca ea da ... (vezi toată discuția)
Va fi arestat? Caramîș Caramîș Bunaseara.. Ma scuzati..Am un prieten care a fost arestat si liberat de 1 an..are rest de pedeapsă 6 luni..a fost liberat condiționat in urma cu 1 ... (vezi toată discuția)
Un prieten de al meu a furat într o noapte de pe cea ce părea ... Andrei0792 Andrei0792 Un prieten de al meu a furat într o noapte de pe cea ce părea un camp( adica mașinile erau pe o parcela de pământ, nu a sărit vreun gard sau ceva) iar ... (vezi toată discuția)