avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt din Supermarket
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt din Supermarket

Am fost prins la furat intr-un supermarket si odata venita politia, a cerut datele mele,ale paznicului si ale sefei de tura. Sefa de tura a spus ca ea da datele dar nu vrea sa fie audiata si NU VREA SA FIE PARTE CIVILA, ca nu se va prezenta la chemarile politiei. Ce inseamna asta?
Puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de furt, insa in cazul unor astfel de infractiuni, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Eu spun ca s-a intocmit deja dosar penal pentru furt. La aceasta infractiune este incidenta impacarea, nu impacarea partilor, victima infractiunii are in procesul penal numai calitatea de persoana vatamata, fiind subiect procesual principal, neputandu-se constitui parte vatamata.
Împacarea cu magazinul o puteti face prin reprezentantul sau legal sau convenţional ori cu persoana desemnată în locul acestuia.
in concluzie, daca va impacati se inlătură răspunderea penală şi se stinge acţiunea civilă.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu stiu unde sa ma adresez in legatura cu impacarea !!!Magazinul face parte dintr-un lant de supermarketuri care probabil au sediul central in Bucuresti. Cat despre Sefa care nu vrea sa fie parte cicila , nu vrea sa fie audiata, se poate inainta dosarul???
V-am spus in mesaj cui trebuie sa va adresati, desi sansele de rezolvare in acest sens sunt minime spre 0, nu cred sa ii intereseze sa scapati dvs de raspundere penala, dosarul penal isi urmeaza cursul fie ca vrea sau nu ”sefa„ respectiva.
În general supermarket nu agreează împăcarea.

Nu veți păți însă nimic grav și nu veți ajunge la închisoare dacă prejudiciul este recuperat și era redus.

Alte discuții în legătură

Furt calificat Horatiu1980 Horatiu1980 Am fost șef de tura la un lanț mare de magazine din CJ. În acest timp am sustras din seif suma de 10.000 de lei pe care nu i-am returnat ulterior. Am fost ... (vezi toată discuția)
Furt calificat newguy98 newguy98 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o problema. Am aproape 50 de ani, si am sustras dintr-un supermarket un produs in valoare de 9 RON, m-au prins, au ... (vezi toată discuția)
Furt cu un prieten pisicaqqq pisicaqqq vreau sa incep prin a spune ca imi este foarte rusine de ce am facut acum ceva zile am fost cun un prieten intr-un magazin de unde am incercat sa sustragem ... (vezi toată discuția)