avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua,
Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau seama in ce categorie se incadreaza Norvegia. Am renuntat la cetatenia romana in urma dobandirii celei norvegiene si nu sunt sigura de viitorul proprietatilor pe care le mai am in Romania, mai precis daca le pot pastra sau sunt nevoita sa le vand in decurs de un an, asa cum precizati dvs. intr-un raspuns anterior. De la cartea funciara si administratia finaciara de pe langa primaria ultimului domiciliu mi s-a spus ca nu este nici o problema in cazul in care am proprietati si nu mai am cetatenie romana. Insa sa fiu sincera ma tem pentru felul in care functionarii cunosc legislatia si sper sa primesc un raspuns de la o persoana competenta. De asemenea ma intereseaza daca intradevar trebuie sa predau actele de identitate romanesti la primirea adeverintei de renuntare la cetatenie, sau acestea se anuleaza si mi se inapoiaza.
Cu mutumiri anticipate, Adriana
Cel mai recent răspuns: ada_kol , utilizator 17:26, 25 Noiembrie 2012
SEE inseamna Spatiu Economic European (piata unica la nivelul Europei pentru comertul de marfuri) - nu-i totuna cu Uniunea Europeana. SEE este format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene si cele 3 state membre AELS (islanda, Lichtenstein si Norvegia). Norvegia este membra a Asociatiei Europene a Liberului Schimb (AELS) , insa nu este si stat membru al Uniunii Europene.
Deci e undeva la mijloc...nu e membru EU dar e membru SEE (AELS). Am citit legea 321 privind dreptul la proprietate al cetatenilor straini, care lege se refera mai mult la dobandirea dreptului de proprietate. Ma intreb ce lege se aplica celor care au avut proprietati inainte sa renunte la cetatenia romana? Poate stie cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie ada_kol ada_kol Buna ziua, Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau ... (vezi toată discuția)
A fost lansatã pagina web dedicatã granturilor see & norvegiene! Daniela Bolog Daniela Bolog Ministerul Fondurilor Europene a lansat pagina oficială a granturilor SEE & norvegiene, www.eeagrants.ro, concepută ca un instrument de informare despre ... (vezi toată discuția)
Folosire servicii prestate de freelanceri tsm80 tsm80 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am un SRL (cu domeniul de activitate: realizare de software). As dori sa folosesc serviciile prestate de niste ... (vezi toată discuția)