avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida cu CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida cu CIM pe perioada determinata

Buna ziua,
am sotia angajata la unul din supermarket-urile din categoria medie,in speta Penny.Problema majoritatii angajatorilor din Romania e cum sa scape de angajatele in primele luni de sarcina.
Mentionez ca am sotia angajata pe perioada determinata,contractul ii expira in martie 2013.Sotia pana atunci face 3 luni de sarcina,mai mult ca sigur ca in martie anul care vine sigur nu ii va mai prelungii contractul din diferite motive,nu cred ca ii va spune in fata pentru ca e insarcinata.Lucreaza de 2 ani si ceva fara probleme sau abateri la locul de munca,un angajat care si-a vazut de munca ei.
Parerea mea e ca ar fi indicat inainte de expirare in februarie la sfarsit sa intre in concediu medical pana la perioada legala de prenatal.
Cu tot respectul va cer parerea,cum e bine sa fac si legal, daca declara angajatorului ca e insarcinata sunt obligati sa ii prelungeasca contractul?
Astept un raspuns avizat,cum mii de multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: alexia-mihaela , utilizator 12:06, 27 Noiembrie 2012
Intradevar, nimic nu mai este suspect, cel putin in aceasta privinta. Angajatorii cam au mana libera sa le faca viata fripta angajatilor. Si eu, contabila la o mare firma din orasul natal, am fost pusa in aceasta situatie, patronul mentionand ca face astfel de angajari in acel departament, deoarece contabilitatea firmei nu sta pe loc cat stau mamicile acasa cu bebeii. Varianta cu somajul este cea mai buna, si singura de altfel.
Mentionez ca angajarile pe perioada determinata se pot face si de 3 ori consecutiv, iar fiecare perioada poate fi si de 1 an fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate fanyk fanyk Voi intra in somaj la 1 noiembrie deoarece se desfiinteaza intreprinderea.Tot cam atunci trebuie sa intru in concediu de maternitate.cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate BENCIU CRISTINA BENCIU CRISTINA daca am contract pe perioada determinata(pana la data de 25.02.2014) si urmeaza sa nasc dupa data de 25.02.2014, se considera ca nu mai am contract de munca la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil lau1978 lau1978 buna ziua.am si eu o intrebare.am lucrat timp de 10 luni la o firma cu contract pe perioada determinata,acum sunt in somaj din 01.01.2013 timp de 12 luni.si as ... (vezi toată discuția)