avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la Somaj

Daca am lucrat cu carte de munca 30 ani si mi-a fost desfacut ctr de munca cu litera 55B cu 3 luni in urma, pana in momentul de fata nu am aplicat pt indemnizatia de somaj, cat timp dupa desfacerea ctr de munca am la dispozitie pt a cere indemnizatia de somaj, exista o perioada maxima sau pot cere oricand doresc sa imi fie acordat somajul ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Badger , utilizator 16:33, 4 Februarie 2009
Desfacerea contractului de munca cf. art. 55 lit.b ( acordul partilor) nu va da dreptul la indemnizatie de somaj.
Din pacate nu puteti sa beneficiati de somaj.
Badger a scris:

Daca am lucrat cu carte de munca 30 ani si mi-a fost desfacut ctr de munca cu litera 55B cu 3 luni in urma, pana in momentul de fata nu am aplicat pt indemnizatia de somaj, cat timp dupa desfacerea ctr de munca am la dispozitie pt a cere indemnizatia de somaj, exista o perioada maxima sau pot cere oricand doresc sa imi fie acordat somajul ?

Va multumesc anticipat

Numai incetarea contractului individual de munca pentru motive neimputabile salariatului da dreptul fostului angajat sa beneficieza de indemnizatia de somaj (cumulata cu celelalte conditii prevazute de Legea nr.76/2002).
Incetarea c.i.m. in baza art.55 li.b C.mun. nu constituie temei de drept pentru a se beneficia de indemnizatia de somaj.
Foarte explicit :)

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj vasilegabriel vasilegabriel Daca am fost in perioada de 3 luni proba si mi-a fost desfacut contractul cu 55b pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)