avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... calatorie in strainatate cu copil minor insotit de ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

calatorie in strainatate cu copil minor insotit de bunici

Buna ziua,as avea nevoie de cateva lamuriri.Am un copil de 5 ani si sunt divortata.Copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.Eu sunt in acest moment in Franta iar fiul meu a ramas in Romania cu parintii mei.Puteti sa imi spuneti va rog frumos toate documentele care sunt necesare si de unde pot sa le obtin pentru ca mama mea sa poata sa imi aduca micutul pentru vacanta de iarna pentru ca eu nu am nici o sansa sa ajung in tara,nu l-am vazut de 1 an de zile si imi doresc foarte mult sa il am langa mine de Craciun.Precizez ca este o vacanta de 1-2 saptamani.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:12, 8 Ianuarie 2013
Mergeti la consulat si dati o declaratie acord pentru ca minorul, identificat cu pasaport si cu certificat de nastere, sa calatoreasca cu bunicii in perioada .......in.........indicati in declaratie perioada, locul, mijlocul de transport, insotitorii cu buletinul sau pasaportul. Sa se mentioneze in declaratie si hotararea prin care vi se incredinteaza minorul. Bunicii au nevoie si de cazier judiciar.
puteti avea copiile de pe actele minorului si ale bunicilor insa un document de al dvs in original pentru autentificare.
Trimiteti apoi declaratia in Tara pentru a iesi bunicii cu minorul si ar fi Bine sa aibe si hotararea instantei.
Doresc a pune o intrebare cat de cat in ton cu cea mai sus enuntata pentru a nu mai deschide alt topic si anume: pot calatori la vara in vacanta la mare in Bulgaria cu o nepotica in varsta de 6 ani? Mentionez ca parintii sunt de acord si ce acte am nevoie pentru acesta vacanta? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Pasaport pentru minora, declaratie acord a parintilor data la notar (a scris Joha mai sus ce trebuie sa cuprinda, stie notarul despre ce vorba) si cazierul dvs. judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor peste granita fara insotitori anycyk anycyk Buna ziua! M-ar interesa daca un minor cu varsta de peste 14 ani poate calatori peste granita fara a fi insotit de parinti si fara a avea o procura speciala? (vezi toată discuția)
Minor care calatoreste fara parinti irinagh irinagh Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt demersurile legale care trebuiesc realizate in cazul in care un minor trebuie sa calatoreasca in strainatate, nu cu ... (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)