avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Alternative pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Alternative pensionare anticipata

Buna ziua,

Va rog daca ma puteti indruma in urmatoarea speta.
M-ar interesa ce variante de prelungire a activitatii profesionale exista pentru o persoana cu probleme de sanatate, care mai are 6 ani pana la pensionare dupa limita de varsta. Persoana nu isi poate continua activitatea profesionala insa nu doreste sa apeleze la pensionarea anticipata pe caz de boala intrucat s-ar diminua venitul din pensie. Am inteles ca s-ar putea face alternarea concediului medical cu cel de odihna sau incetarea temporara a activitatii datorita problemelor de sanatate astfel incat persoana sa mai ramana angajata o perioada.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:27, 25 Noiembrie 2012
1. Punctul de pensie se va diminua oricum in cazul concediilor medicale.

2. Poate sa "alterneze" concediile medicale cu concediile de odihna dar nu o poate face pentru 6 ani de zile.

3. Eu zic ca sanatatea este mai importanta decat orice suma de bani.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii de boala si de odihna va0202 va0202 Buna ziua, In cazul in care nu imi iau toate zilele de concediu pina la sfirsitul anului si imi dau demisia cu preaviz pina in 10 ianuarie 2010 concediile ... (vezi toată discuția)
Perioada maxima de concediu de boala elidiab elidiab Va rog sa imi puneti care este perioada maxima de concediu de boala pe care o poate lua/primi un angajat? Depinde de domeniu? Pe mine de la inspectorat m-au ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala dass dass as vrea sa intreb daca in cazul unei boli profesionale pentru care am si bp2 se da concediu medical cu codul pt boala profesionala doar daca doreste medicul ... (vezi toată discuția)