avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine ar fi mostenitori?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine ar fi mostenitori?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un nepot din partea fiului decedat. In cazul decesului meu bunurile mele sunt impartite intre fratele meu si respectivul nepot ? Daca da in ce procent? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mioarapetre , utilizator 17:48, 25 Noiembrie 2012
Nu . In cazul decesului dvs, nepotul va culege mostenirea prin reprezentare, adica venind in locul tatalui sau. Asta in cazul in care nu aveti sot sau alti copii in afara de fiul predecedat. Fratele dvs este inlaturat de la mostenire de nepotul dvs de fiu.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Succesiuni law_and_order law_and_order Buna ziua! sunt studenta la drept in anul 4 si invat pentru o restanta la drept civil - succesiuni. din pacate nu am putut sa ajung la cursuri si la seminarii, ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)