avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista termen de primire a citatie intr-un caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista termen de primire a citatie intr-un caz penal?

Buna ziua

Am avut un incident in urma cu cativa ani iar acum am primit citatie intr-un dosar penal. Vriam sa stiu daca exista termen pentru trimiterea citatie si daca nu exista un termen in care se prescrie fapta/

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriana rusateanu , utilizator 17:44, 28 Noiembrie 2012
depinde despre ce fapta vorbim.
citatia a ajuns acum deoarece abia acum a fost trimis dosarul in instanta.
mai jmult ca sigur ca de-a lungul timpului au mai fost citatii si de la politie si de la parchet.
Nu ati precizat concret anul incidentului si fapta precizata pe citatie
Posibil ,daca este vorba despre plangere formulata catre parchet care a necesitat cercetarea penala de catre organul competent de la nivelul politiei responsabile,ca verificarile sa fi concluzionat existenta elementelor si indiciilor unei fapte prevazute si pedepsite de legea penala,motiv pentru care ,pentru competenta solutionarea cauza a fost declinata la instanta competenta
ynocentta a scris:

Nu ati precizat concret anul incidentului si fapta precizata pe citatie

In urma cu doi ani jumatate, e vorba de o bataie in urma caruia cel care m-a reclamat si-a scos un certificat medical cu peste 30 de zile de spitalizare. Nu au mai fost alte citatii de la parchet, doar declaratii date de parti la politie si cei care se ocupa de dosarele penale, dar asta se intampla in 2010
cine a emis citatia ?
In niciun caz nu se va prescrie fapta daca veti amana putin sa va prezentati.
Se poate sa amanati motivat sa va prezentati anuntand organul judiciar.
Spre exemplu, puteti obtine un ragaz daca sustineti ca va veti angaja avocat.

Alte discuții în legătură

Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
parchetul competent misu11 misu11 Bună! Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si ... (vezi toată discuția)
Parchetul de pe langa curtea de apel? oltul oltul exista si parchet de pe langa curtea de apel? care este diferenta intre parchetul de pe langa curtea de apel si parchet de pe langa judecatorie? am primit o ... (vezi toată discuția)