avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parchetul de pe langa curtea de apel?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parchetul de pe langa curtea de apel?

exista si parchet de pe langa curtea de apel? care este diferenta intre parchetul de pe langa curtea de apel si parchet de pe langa judecatorie?
am primit o citatie de la parchetul de pe langa curtea de apel si habar nu am ce este...prezentare material si audiere,DAR stiu sigur ca nu am dosar acolo....poate ca cineva a depus plangere acolo? altadata am primit citatia de la politie...
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 01:51, 30 Mai 2013
"Diferenta" este data de competenta materiala a fiecaruia privind cercetarea anumitor fapte penale.

Posibil ca, daca ati avut dosar la parchetul de pe langa judecatorie, acesta sa-si fi declinat competenta in favoarea parchetului Curtii de apel, deoarece faptele pentru care erati cercetat erau de competenta curtii de apel.
oare are legatura cu faptul ca am fost condamnat definitiv si am facut contestatie in anulare si a fost admis si am fost eliberat.....iar curtea de apel (cand a fost primul termen) a facut adrese catre judecatorii ca sa verifice daca a fost aplicat pt mine vreodata art 74 ind.1.....poate ca curtea de apel a trimis dosarul inapoi la parchet?
Va spuneam mai sus ca, competenta se stabileste dupa fapta savarsita.

Deci, este important de stiut despre ce fapta este vorba?
art 215-inselaciune.......am mai avut dosare dar la parchetul de pe langa judecatorie si toate sunt judecate
In functie de calitatea persoanei aveti dosarul acesta.
Daca se face prezentarea materialului de urmarire penala ar trebui sa vedeti exact despre ce este vorba intrucat urmeaza sa fiti trimis in judecata.
Este posibil sa aveti dreptul de a mai tine pe loc dosarul daca de abia acum ati aflat de el si ati fost citat aiurea.

Alte discuții în legătură

Sunt cercetat ca un judecator sau ca un avocat oltul oltul cum este posibil ca am primit o citatie de la parchetul de pe langa CURTEA DE APEL pt prezentare material? sunt un om simplu,nu am fost audiat la politie pt ... (vezi toată discuția)
Competenta carei curti de apel? oltul oltul ce fel de fapte sunt de competenta curtii de apel? ex.am fost cercetat de mai multe ori pt inselaciune de catre parchetul de pe langa judecatorie iar acum am ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)