avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa deteriorata - societate in faliment
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa deteriorata - societate in faliment

Buna ziua!

O societate care intra in faliment are pe stoc marfuri deteriorate (mobila) in valoare de peste 70.000 lei. Deoarece nu corespund calitativ, aceste marfuri nu mai pot fi comercializate. In aceasta situatie se impune inventarierea acestora, intocmirea procesului verbal de constatare si efectuarea inregistrarilor contabile aferente operatiunii respective pentru ca stocul de marfa sa nu mai fie reflectat in balanta contabila.

Problema "delicata" o reprezinta valoarea marfii. Fiind vorba e o suma foarte mare si avand in vedere faptul ca societatea va intra curand in faliment este corect si legal sa se procedeze in acest fel? In cazul unui control (inevitabil, dealtfel) poate ridica semne de intrebare tot acest proces?

Sunt aspecte de care ar trebui sa tin cont, in calitate de contabil, pentru a fi sigura, cel putin din punctul meu de vedere, ca am procedat corect?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Doina B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:58, 29 Noiembrie 2012
Exista marfa respectiva sau sunteti nevoita sa o scoateti din evidenta contabila pentru ca asa spun patronii? Mobila deteriorata de 70000 de lei? Mie mi-e greu sa cred una ca asta. De depozitare necorespunzatoare, de manipulare defectuoasa puteau fi gasiti vinovati la momentul potrivit, daca se dorea acest lucru. Si nu se ajungea la acest stoc depreciat, cu o valoare asa de mare.
Sunt de acord cu ce mi-ati scris, dar am nevoie de un raspuns care sa ma clarifice un pic, mai ales ca este urgent. Ideea este ca nu vreau sa am probleme la control in ceea ce priveste inregistrarile contabile si toata aceasta treaba. In fond, fiind contabil la firma respectiva sunt implicata si eu, voi fi intrebata, va trebui sa am niste raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Doina B, utilizator
Avand in vedere ca aceste acte vor fi verificate de organele de control, eu una nu m-as risca sa ii scad din gestiune marfa respectiva.

V-am intrebat daca aceasta marfa deteriorata exista. Nu mi-ati raspuns.
Sunt convinsa ca stiti raspunsul, asa ca intelegeti de ce imi fac probleme. Eu nu am contract la aceasta firma, totusi eu le tin evidenta contabila si voi fi probabil scoasa in fata cand va veni controlul.
Am banuit :(.

In raspunsul meu anterior mi-am exprimat opinia. Si cred ca Dvs. ati inteles. Pentru ca nu sunteti incadrata la aceasta firma, parerea mea este sa va retrageti elegant din aceasta afacere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoc liliigretz liliigretz Buna ziua, Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)
Note contabile sentinta judecatoreasca adydeni adydeni Buna ziua, Am urmatoarea problema: In anul 2005 s-a platit marfa conform facturilor emise de furnizor, dar nu s-a receptionat intraga marfa. Am dat in ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc marfuri dorub dorub Buna ziua, In anul 1992 am infiintat o societate comerciala cu profil \"Comert cu amanuntul...\". Aceasta a functionat pana in anul 2004. Din 2004 pana in ... (vezi toată discuția)