Buna seara!
Vom cumpara un apartament si am ajuns la intelegere cu proprietarul, pentru ca nu avem sa-i achitam toti banii acum, sa-i dam doar 90% din suma ceruta, iar 10% sa o achitam in termen de un an. Proprietarul a zis ca putem face un act intre noi, care sa ateste acest lucru (datoria de 10%), fara a mai merge la notariat.
As dori sa stiu ce valoare juridica are acest act.
Va multumim mult!
Sfatul meu este sa nu incheieati niciun act pana nu aveti toti banii.
Va complicati mult si apoi veti cheltui foarte multi bani indiferent ca veti merge sau nu la notar ca sa incheiati actul.
Vorbiti cu un avocat sau cu un notar mai inainte de a incheia actul, sau vorbiti si cu un avocat si cu un notar mai inainte de a incheia actul.
Va va costa mult mai putin decat daca veti incheia actul dupa cum va taie capul...in necunostiinta de cauza, fara a cunoaste exact ce probleme pot aparea daca nu veti asculta sfatul meu.
Daca proprietarul este de acord , desi ma indoiesc daca v a propus asa ceva dvs....., ascultati sfatul lui @Themis puteti face contractvde vanzare cumparare iar dansul sa si inscrie ipoteca legala in Cartea funciara pt restul de 10%. Cand II veti achita va da declaratie autentica si se va radia ipoteca.