avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea va face un credit ipotecar la care eu o să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea va face un credit ipotecar la care eu o să plătesc ratele, cum voi putea dovedi acest lucru la final?

buna ziua
sa va explic un pic situatia...sora mea se baga in banca pentru mine pentru un credit ipotecar pe 30 de ani,ea ia creditul dar rata eu o s-o platesc mult si bine....sunt curios daca exista sau se poate face vreun act aditional care sa dovedeasca ca eu platesc rata si dupa 30 de ani casa o sa ramana a mea?normal s-ar merge pe incredere dar nu am de unde sa stiu ce sa intampla peste 10,15,20 de ani.....frate frate dar branza e pe bani :P
va rog sa ma ajutati daca se poate
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 05:52, 13 Iulie 2018
Intocmiti un act notarial in acest sens- declaratii notariale in care dvs stipulati ca platiti ratele lunare, iar sora, ca recunoaste ca dvs platiti si imobilul va ramane al dvs; sau o promisiune de vanzare cumparare cu plata in transe lunare care reprezinta chiar ratele bancare lunare
Buna seara!
Sa stiti ca ceea ce doriti sa faceti ar necesita o consultatie juridica care sa includa o analiza a contractului de creditare in raport cu partile contractuale, beneficiarii si obiectul contractului.
Vorbiti de un credit ipotecar prin care sora sa incheie un contract pentru achizitia unui imobil. Dansa semneaza contractul in calitate de beneficiar al imobilului ce ii va reveni in proprietate dupa achitarea integrala a ratelor, pana atunci aceasta nu are calitatea de proprietar, iar banca isi va inscrie ipoteca in cartea funciara.
In acest context nu vad care poate fi baza legislativa prin care beneficiarul, debitorul creditului ipotecar poate incheia o promisiune de vanzare cumparare cu dvs ca posibil cumparator al unui imobil ce nu poate fi dovedit, la momentul incheierii promisiunii, in proprietatea promitentului vanzator. Cu alte cuvinte, cum sa vinzi ceva ce nu ai?
Promisiunea de vanzare cumparare se poate materializa printr-un act care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, printr-o actiune in instanta daca promisiunea indeplineste conditiile impuse de lege. In acest caz oare le indeplineste?
Cand dvs achitati actele, chitanta pe numele cui se va emite? Cred ca pe numele beneficiarului de contract. Doar sa platiti dvs din contul bancar ca sa va apara pe extras ca ati platit dvs. ratele.
Sora dvs. va introduce ca girant in contractul de credit? In cazul in care ea nu plateste, banca se va indrepta impotriva dvs si va obliga sa platiti ratele. Si aici va trebui sa vorbiti cu avocatul sa va informeze cum veti putea deveni proprietar daca ati achitat ratele in locul debitorului.
Perioada de creditare e lunga. Ce se va intampla daca dvs. nu veti mai putea plati la un moment dat? Sa presupunem ca va plati sora ca banca sa nu ii faca executare silita pe venituri.
Cum veti imparti imobilul, din punct de vedere juridic daca ambii ati achitat ratele?
Si inca ceva: sa presupunem ca va interveni un eveniment neprevazut ce determina folosirea asigurarii creditului. Veti beneficia de sprijinul asiguratorului in conditia in care evenimentul asigurat a intervenit asupra debitorului si nu asupra dvs care platiti, de fapt creditul.
Sunt atatea lucruri la care puteti fi nevoit sa reflectati.
Multumesc frumos de răspunsuri...
Mergeti la o consultatie dupa ce aveti contractul bancii in mana, ca depinde de limitarile din el. In plus, peste 15 ani se pot intampla multe, nu e de gluma si la o priima vedere, dv. veti fi cu mainile legate. De simulat un act juridic il simulati amandoi, dar nu stiu cine ar pierde mai mult, ar fi bine sa cititi bine actul de la banca. in plus, ma tem ca un notar va refuza, pe buna dreptate, sa incheie un act autentic simulat.
multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Rest plata dezvoltator imobiliar, implicarea altei banci Dharma Dharma Buna seara, am increiat un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar achitand 70% avans din valoarea imobilului ,urmand ca la data semnarii ... (vezi toată discuția)
Cum obtin acordul bancii pt a cumpara un apartament ipotecat. marius71 marius71 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema foarte delicata. Socrii mei au luat un imprumut pt care au girat cu apartamentul. Acum eu si sotia dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)