avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea va face un credit ipotecar la care eu o să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea va face un credit ipotecar la care eu o să plătesc ratele, cum voi putea dovedi acest lucru la final?

buna ziua
sa va explic un pic situatia...sora mea se baga in banca pentru mine pentru un credit ipotecar pe 30 de ani,ea ia creditul dar rata eu o s-o platesc mult si bine....sunt curios daca exista sau se poate face vreun act aditional care sa dovedeasca ca eu platesc rata si dupa 30 de ani casa o sa ramana a mea?normal s-ar merge pe incredere dar nu am de unde sa stiu ce sa intampla peste 10,15,20 de ani.....frate frate dar branza e pe bani :P
va rog sa ma ajutati daca se poate
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 05:52, 13 Iulie 2018
-ELLA- a scris:

Buna seara!
Dansa semneaza contractul in calitate de beneficiar al imobilului ce ii va reveni in proprietate dupa achitarea integrala a ratelor, pana atunci aceasta nu are calitatea de proprietar, iar banca isi va inscrie ipoteca in cartea funciara.

Sora utilizatoarei semnează contractul de vânzare-cumpărare în calitate de proprietar. E adevărat că nu poate dispune de el așa cum vrea, însă în niciun caz nu se poate spune că e un simplu beneficiar.
Cand am spus ca dansa semneaza contractul in calitate de beneficiar al imobilului ce ii va reveni in proprietate dupa achitarea integrala a ratelor ma refeream la contractul de creditare cu banca, nu la contractul de vanzare-cumparare realizabil la sfarsitul creditarii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțelegeți.
Contractul de vânzare-cumpărare se semnează la începutul creditului, nu la sfârșitul lui. Pentru ce se dă creditul, nu pentru achiziționarea imobilului? Debitorul cumpără cu banii de la bancă, corect? Nu banca e cea care cumpără, ci debitorul, el merge la notar, el semnează contractul de vânzare-cumpărare... banca virează banii în contul vânzătorului și își înscrie ipoteca în CF, iar la sfârșitul creditului o radiază. Cuvântul ipotecă ar trebui să vă lămurească.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rest plata dezvoltator imobiliar, implicarea altei banci Dharma Dharma Buna seara, am increiat un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar achitand 70% avans din valoarea imobilului ,urmand ca la data semnarii ... (vezi toată discuția)
Cum obtin acordul bancii pt a cumpara un apartament ipotecat. marius71 marius71 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema foarte delicata. Socrii mei au luat un imprumut pt care au girat cu apartamentul. Acum eu si sotia dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)