avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum obtin acordul bancii pt a cumpara un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum obtin acordul bancii pt a cumpara un apartament ipotecat.

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema foarte delicata. Socrii mei au luat un imprumut pt care au girat cu apartamentul. Acum eu si sotia dorim sa facem contract de vanzare-cumparare cu socrii pe acel apartament dar din cate am inteles ne trebuie acordul bancii. Am fost la banca, mai exact la Banca, si ne-au spus ca politica lor nu le permite sa-si dea acordul pt vanzare cumparare decat cand creditul a fost rambursat integral. Ce am putea face in aceasta situatie? Putem sa le facem o cerere inregistrata sau in instanta? Va precizez ca ultimele 2 rate le-am platit eu cu sotia la insistentele unui functionar de la aceeasi banca si, de asemenea, socrii au divortat fara a face pertajul.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: marius71 , utilizator 13:52, 22 Ianuarie 2012
Daca creditul este achitat integral ,trebuie ca banca sa radieze ipoteca si atunci nu este nici o problema.Daca nu este achitat atunci trebuie achitat si apoi faceti demersurile cuvenite.
Creditul nu este achitat si nici nu-l putem achita, dar vom stipula in antecontract ca vom achita in rate egale in valoare de cat sunt pe contractul de credit. Deci vrem sa trecem apartamentul pe numele nostru dar creditul sa ramana pe numele socrilor. Vrem sa ne luam masuri de siguranta, sa nu ma trezesc peste 15 ani ca vin altii cu pretentii. Dar, dupa cum am mentionat, totul va fi trecut in antecontract ca sa nu fie nicio problema. Adica eu achit lunar timp de 15 ani cat mai este creditul o suma considerabila dar vreau si o garantie. Cum ma sfatuiti sa procedez? As dori, daca poate cineva sa ma ajute sa vin la o consultatie, contra cost - binenteles.
Trebuie ca contractul sa fie foarte bine intocmit.Va inteleg si aveti dreptate cu atat mai mult cu cat inteleg ca acesta se va derula pe o perioada de 15 ani.Eu personal as fi opinat ca sa preluati dvs creditul si sa vi se transfere dreptul de proprietate asupra acestuia.
Eu am avut un apartament cumparat cu credit ipotecar si pentru ca nu am mai avut resurse sa imi achit ratele si sa nu il pierd prin executare silita am cerut acordul bancii pentru vanzare . In acord era mentionat expres ca, contractul de vanzare-cumparare este autentic numai daca la momentul vanzarii se achita datoria mea catre banca. Notarul care intocmeste actele tine cont de acord. Dumneavoastra daca doriti sa preluati apartamentul socrilor trebuie ca in momentul incheierii contractului de vanzare cumparare sa achitati datoria cu cash sau prin obtinerea unui credit pe numele dvs. Sper ca am fost de ajutor.
Ati putea totusi sa cereti in scris cosimtamantul Bancii, iar, in cazul unui refuz categoric si motivat pe politica interna sau alte balarii de genul, puteti cere obligarea Bancii la daune pentru exercitarea abuziva a drepturilor din contract.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar szabo istvan szabo istvan buna!asi avea si eu o intrebare,am cumparat un apartament acum 3 ani cu credit ipotecar pe 30 de ani, si acum asi vrea sa ma apuc sa renovez o casa mai veche ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Intrebare! Kathleen Kathleen Sunt in vanzare cu apartamentul. Am primit un avans pe apartament si am fost la notar pentru a intocmii un Antecontract ,fiindca cumparatorul vrea sa puna in ... (vezi toată discuția)