avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare apartament

Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 13:16, 9 Mai 2011
1.Ati achitat integral creditul?
2.Mai platiti rate?

1.Varianta la intrebarea/raspunsul nr.1 da.
Banca va da o adeverinta si solicita radierea sarcinii de la BCF, dupa care, puteti instraina imobilul.

2.Varianta la intrebarea/raspunsul nr.2 da.
2.1.Fara acordul bancii, nu puteti vinde.Depinde si de clauzele contractuale ale imprumutului.
2.2.Ipoteza:Incheiati promisiune vanzare-cumparare, primiti avansul, echivalent intregului debit (conform contract credit), aplicati raspunsul anterior si apoi perfectati in forma finala, actul de vanzare-cumparare.

3.Reveniti cu detalii daca este cazul.Astfel cum observati, pana acum, eu am intrebat, eu am raspuns.Exercitiu de imaginatie...:)



Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Cu scuzele de rigoare,revin:este un credit ipotecar si da mai avem de platit rate.In contractul de credit nu este nimic stipulat in legatura cu vanzarea ap,ci numai in legatura cu "comisionul de rambursare anticipata a creditului".Va multumesc
Nu in contractul de credit veti gasi informatii in legatura cu interdictia de instrainare, ci in contractul de ipoteca. Nu puteti vinde decat daca achitati imprumutul (puteti incheia antecontract cu potentialul cumparator si incasati o suma de bani avans din pret cu care achitati creditul la banca), apoi obtineti (de la banca) adresa de radiere a ipotecii si interdictiilor in favoarea bancii, radiati acestea din Cartea funciara si perfectati vanzarea. Sunt situatii (mare rare, ce-i drept) cand se doreste preluarea ratelor de catre cumparator, banca analizeaza situatia sa financiara si emite o adresa prin care este de acord cu instrainarea apartamentului expres catre acea persoana, mentinand celelalte interdictii. Se incheie si un act aditional la contractul de ipoteca, cu modificarile intervenite in situatia juridica a apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apartament ipotecat a_crihan2005@yahoo.com a_crihan2005@yahoo.com Bună ziua...Am achiziționat un apartament în 2008 cu credit pe 15 ani...rata este de 400€ pe lună...Jumătate plătim noi;jumătate părinții....acu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat la banca tata_mosu tata_mosu Mi-a ramas mostenire de la parinti un apartament ipotecat la o banca.Pot vinde acest apartament cu tot cu ipoteca, daca cumparatorul este de acord?Notarul ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat Costy S Costy S Care este procedura pentru instrainarea un imobil ipotecat? Multumesc (vezi toată discuția)