avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament ipotecat la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament ipotecat la banca

Mi-a ramas mostenire de la parinti un apartament ipotecat la o banca.Pot vinde acest apartament cu tot cu ipoteca, daca cumparatorul este de acord?Notarul poate face aceasta tranzactie fara acordul bancii?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tata_mosu , utilizator 14:27, 19 Decembrie 2011
Stimat forumist.

Ați pus o întrebare de nota 10!

Poate că nu știați, dar odată cu apariția Noului Cod Civil, leguitorul a dat o lovitură puternică băncilor, atacând interdicția de înstrăinare din contractele ipotecare.

Astfel, văzând dispozițiile Noului Cod Civil, respectiv Art. 2.373. - Cel care a constituit ipoteca este liber să folosească, să administreze și să dispună de bunul grevat, însă cu îndatorirea de a nu vătăma drepturile creditorului ipotecar reiese voința leguitorului ca proprietarul să poată dispune liber de bunul său, acesta putând să-l înstrăineze, evident menținând ipoteca.

Știu că am discutat în repetate rânduri genul de speță cu care vă confruntați cu o prietenă notar, cu care lucrăm; pur și simplu aceasta este intenția leguitorului și este producătoare de efecte. Se aplică inclusiv interdicției de închiriere, pe care băncile au dorit-o și prevăzut-o în contracte.

Cu stimă.


Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
Multumesc pentru raspuns prompt!Care sunt pasii care ar trebui sa ii fac pentru a perfecta o vanzare de acest fel?Pot garanta persoana care cumpara apartamentul ipotecat cu un alt apartament de aceeasi valoare in caz ca banca va scoate la vanzare ipoteca pentru ca cel care a facut imprumutul nu mai este solvabil?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat roxana15 roxana15 Am un apartament care este ipotecat in urma unui credit ipotecar. Mai am de platit 50 000 lei la banca si as vrea sa il vand cu 150 000 lei. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)