avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil ipotecat

Care este procedura pentru instrainarea un imobil ipotecat?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
Costy S, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 21:50, 29 Octombrie 2012
Procedura.... pentru ce anume??
Procedura pentru ce? Pentru executare silită? Pentru radierea ipotecii? Pentru înstrăinarea lui?

Fără astfel de precizări, răspunsul meu ar fi următorul: Procedura pentru un imobil ipotecat este. Cu plăcere, pentru puţin.



Ma scuzati! Pt instrainarea imobilului!
O seara buna
Daca noul proprietar va prelua sarcina, in primul rand trebuie sa aveti acordul scris al bancii in favoarea careia este inscrisa ipoteca.
Sunt mai multe variante:

1. Radierea ipotecii odata cu incheierea actului de vanzare-cumparare, in cazul in care in momentul achizitiei din pretul de achizitie achitati bancii diferenta de credit ramasa, banca ridica ipoteca si cumparatorul isi intabuleaza dreptul de proprietate.
2. Acordul scris al bancii pentru intabularea ipotecii de rang unu in favoarea altei banci, in cazul in care se apeleaza la credit, conditie in care banca creditoare vireaza suma creditata de banca dvs. direct in contul acestea, stingandu-se astfel orice obligatie fata de aceasta.
3. Sau in cazul cel mai fericit, printr-un avans achitati bancii creditul si banca ridica ipoteca.Dar functioneaza foarte bine si prima varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament prin programul prima casa care are ipoteca de rang i ContSters74807 ContSters74807 Buna ziua, am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta. In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare cu ipoteca LaurentiuDinu LaurentiuDinu Am un apartament cu 2 camere pe care este pusa ipoteca in favoarea bancii de unde am luat credit. Doresc sa-l vand si sa cumpar unul cu 4 camere platind ... (vezi toată discuția)