avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Cumparare cu Ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Cumparare cu Ipoteca

Am un apartament cu 2 camere pe care este pusa ipoteca in favoarea bancii de unde am luat credit. Doresc sa-l vand si sa cumpar unul cu 4 camere platind diferenta de bani. Am facut evaluarea apartamentului cu 4 camere si banca mi-a data acordul ca pe acest apartament poate fi mutata ipoteca. Cumparatorul nu imi da banii decat in momentul in care apartementul cu 2 camere este lipsit de sarcini, iar vanzatorul nu doreste sa se mute ipoteca inainte sa primeasca banii. Cum se procedeaza in asemenea situatie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 19:25, 16 Aprilie 2013
Va trebuie acordul tuturor ptr ceea ce vreti. De ce nu achitati bancii creditul cu banii din vanzarea ap cu 2 camere si banca va ridica ipoteca iar apoi tot banca va acorda un nou credit cu ipoteca pe ap cu 4 camere.
Nu este un nou credit (un nou credit presupune si reevaluare financiara)! Este al doilea bun adus in garantie (apt de 4 camere) pentru garantarea aceluiasi credit, urmand ca dupa ce se intabuleaza acea ipoteca, banca sa va dea acord de radiere a ipotecii de pe primul apartament.
Toate partile vor trebui sa inteleaga ca va fi o perioada de cateva zile in care va fi ipoteca si pe apartamentul vechi si pe apartamentul nou.
Cel care cumpara de la dumneavoastra cumpara numai in conditiile stipulate in acordul de instrainare emis in scris de banca dumneavoastra.
Va recomand sa incheiati toate cele trei acte autentice in aceeasi zi (vanzarea, cumpararea 2 si ipoteca pe apt. de 4 camere in favoarea bancii dvs.).
Lamuriti-va -toate partile- cu notarul care va semneaza actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer ipoteca la schimbare de proprietate (apartament/casa) nelu_63 nelu_63 Buna seara , as vrea sa fac un schimb de apartament cu casa , apartamentul este ipotecat pentru un credit de nevoi personale ( de rambursat suma de 17.000 ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit ... Zebian Zebian Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit imobiliar ipotecar? Suma restanta este de exemplu 30.000e si pretul cerut este de 60.000e ... (vezi toată discuția)
Este legal ca in scopul recuperarii unei datorii catre o banca executorul sa scoata la licitatie un imobil ipotecat in favoarea altei banci fara sa se ceara acordul acesteia? husseincudop husseincudop In 2008 am cumparat un apartament cu 4 camere cu credit ipotecar .Pentru a avea cei 25%pentru avans si de asemenea banii necesari ptr cheltuieli notariale si ... (vezi toată discuția)