avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit ...

Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit imobiliar ipotecar?
Suma restanta este de exemplu 30.000e si pretul cerut este de 60.000e .
Modalitatea simpla ar fi?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:02, 29 Ianuarie 2021
Buna ziua, va trebuie acordul bancii pentru vanzare.
Multumesc, daca am acordul cum se procedeaza daca cineva doreste printr un credit imobiliar?
Obtineti initial acordul bancii in favoarea careia deja este constituita ipoteca atat pentru instrainarea imobilului cat si pentru grevarea acestuia cu o noua ipoteca. Apoi cumparatorii depun actele la banca de la care obtin credit, impreuna cu acordul emis de banca la care aveti deja ipoteca. Dupa ce se aproba creditul semnati un contract de vanzare care prevede faptul ca din pretul vanzarii suma de 30.000 euro se vireaza in contul deschis pe numele dvs la banca creditoare in scopul radierii ipotecii. Tot atunci, cumparatorii semneaza un nou contract de ipoteca si imobilul se greveaza cu cea de-a doua ipoteca. Dupa ce banii ajung la prima banca faceti o cerere de radiere a ipotecii.
Se aproba creditul se semneza contract de vanzare care prevede faptul ca din pretul vanzarii respectiv 60.000e suma de 30.000 euro se vireaza in contul deschis pe numele meu la banca creditoare in scopul radierii ipotecii. Tot atunci, cumparatorii semneaza un nou contract de ipoteca si imobilul se greveaza cu cea de-a doua ipoteca. Dupa ce banii ajung la prima banca fac o cerere de radiere a ipoteci si diferenta de 30.000e in ce moment imi revin mie in cont?
In functie de politica bancii care acorda noul credit, fie imediat dupa semnarea contractului de vanzare si a contractului de ipoteca, in aceeasi zi, fie dupa ce banca primeste incheierea de intabulare a contractului de vanzare si a contractului de ipoteca, adica in 2 sau 3 zile (in functie de ora semnarii contractelor) - plus, cel mai probabil, o zi pentru transferul interbancar. Deci in maximum 4 zile daca totul merge cum trebuie. Pentru siguranta, aveti posibilitatea sa cereti inserarea in contractul de vanzare a unei clauze conform careia daca in termen de maximum X zile contul nr. XXX nu este creditat cu suma de 60.000 euro, contractul de vanzare sa se desfiinteze in baza unui pact comisoriu, partile fiind repuse in situatia anterioara incheierii contractului in sensul ca vanzatorii vo fi reintabulati ca proprietari in cartea funciara a imobilului strict pe baza extrasului de cont care sa ateste necreditarea contului nr. XXX cu suma de 60.000 euro pana cel mai tarziu la data de X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am contractat un credit de la banca ptr cumpărarea ... Belasicata Belasicata Bună ziua. Am contractat un credit de la banca ptr cumpărarea unei locuințe, dar vânzătorul nu vrea sa semneze contractul pana nu i se viteza bani în ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Credit pentru apartament cumpărat prin prima casă, neachitat integral aallynaa aallynaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Doresc sa cumpar un apartament cu credit ipotecar dar care este achizitionat prin \"prima casa\" si pentru ... (vezi toată discuția)