avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... transfer ipoteca la schimbare de proprietate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

transfer ipoteca la schimbare de proprietate (apartament/casa)

Buna seara ,
as vrea sa fac un schimb de apartament cu casa , apartamentul este ipotecat pentru un credit de nevoi personale ( de rambursat suma de 17.000 eur). Va intreb daca juridic vorbind,banca ar putea face radierea de ipoteca pt. perioada cat se pot perfecta actele de schimb de proprietate,pentru ca ulterior sa faca evaluarea noii proprietati ? Asta deoarece proprietarii cu care as dori sa fac schimbul sunt cam reticenti la astfel de situatii. In plus ,am fost salariatul acestei banci in zona op. cu numerar,timp de 22 de ani iar colegii mei (ofiteri de credite , am impresia ca nu au intanlit asemenea situatie).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nelu_63 , utilizator 20:44, 2 Aprilie 2013
Radierea ipotecii se face de catre banca numai dupa achitarea creditului. banca poate sa va dea acordul pentru instrainare.
Banca nu poate ridica ipoteca pentru cateva zile . Puteti vorbi cu un notar si cu banca sa faceti in acelasi moment si actul de vanzare cumparare si noua ipoteca.
banca nu va accepta sub nicio forma radierea ipotecii
nelu_63 a scris:

Buna seara ,
as vrea sa fac un schimb de apartament cu casa , apartamentul este ipotecat pentru un credit de nevoi personale ( de rambursat suma de 17.000 eur). Va intreb daca juridic vorbind,banca ar putea face radierea de ipoteca pt. perioada cat se pot perfecta actele de schimb de proprietate,pentru ca ulterior sa faca evaluarea noii proprietati ? Asta deoarece proprietarii cu care as dori sa fac schimbul sunt cam reticenti la astfel de situatii. In plus ,am fost salariatul acestei banci in zona op. cu numerar,timp de 22 de ani iar colegii mei (ofiteri de credite , am impresia ca nu au intanlit asemenea situatie).
Va multumesc

Daca vorbim strict de un contract de schimb, e usor de rezolvat:

1. Cereti banca un schimb de garantiei.
2. Banca va evalua casa respectiva si va analiza actele imobilului

In caz de acord al bancii:

3. Veti semna contractului de schimb, si banca, prin notar, va nota o ipoteca cu rang 1 pe casa, cu suma conform creditul de pe apartement (17.000 EURO)

4. In acelasi timp va elibera un acord de radierea ipotecii pe apartementul dvs

Notarul va face treaba pe partea de inscriierea si radierea ipotecii (cu acordul partiilor inclusiv banca)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da...va multumesc tuturor pt raspunsuri . Mai ales d-na consultant de credite care mi-a servit un raspuns bun (conform normelor bancare)dar in schimb, sec si amar pt mine , deoarece o mare parte din acesti bani (din credit ) au fost folositi pt o operatie pe cord in urma unui infarct miocardic dupa o munca de 22de ani in aceasta institutie bancara si daca v-am spus perioada in care am lucrat , de fapt v-am spus si ce banca s-a infiintat in 1990.
inca o data, va multumesc ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate de vanzare apartament ipotecat ktajaws ktajaws Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: Doresc sa cumpar prin programul Prima Casa o garsoniera de la sora mea, ce a fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare cu ipoteca LaurentiuDinu LaurentiuDinu Am un apartament cu 2 camere pe care este pusa ipoteca in favoarea bancii de unde am luat credit. Doresc sa-l vand si sa cumpar unul cu 4 camere platind ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca ? roxanne^^ roxanne^^ pentru un apartament cumparat cu credit ipotecar in 2007, pe care as dori sa-l schimb acum cu un alt apartament mai mare + diferenta ( pe care o avem deja), ... (vezi toată discuția)