avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate de vanzare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate de vanzare apartament ipotecat

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:

Doresc sa cumpar prin programul Prima Casa o garsoniera de la sora mea, ce a fost cumparata in urma cu ~5-6 ani printr-un credit ipotecar (nu exista prima casa atunci). Cu banii luati pe gars. si cu o diferenta (cash) urmand sa-si achizitioneze un apart cu 2cam. Avand in vedere ca garsoniera are ipoteca din pricina creditului ipotecar initial, sora mea poate sa vanda garsoniera catre mine si sa ramana in continuare cu creditul iei ipotecar? La creditele Prima Casa girezi cu casa achizitionata, deci practic garsoniera ar avea 2 ipoteci.

Este posibil?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gigiavo , utilizator 18:27, 29 Octombrie 2012
La notar veti avea nevoie de acordul bancii care are inscris dreptul de ipoteca, pentru vanzarea garsonierei iar banca ce va acorda Dvs. creditul nu cred ca va accepta sa detina o ipoteca de rang II asupra garsonierei. Ar fi o varianta sa se transfere ipoteca de pe garsoniera pe apartementul de 2 camere asa incat garsoniera ar fi libera de sarcini si ati putea sa o ipotecati in favoarea bancii Dvs.
Pentru mai multe detalii legate de procedura intrebati banca de la care doriti sa luati creditul.
Sau daca as merge la aceeasi banca la care exista si prima ipoteca...? O banca poate sa aiba 2 ipoteci de rang 1 si 2 pe acelasi imobil?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
ktajaws, utilizator
Puteti sa achizionati fara grija garsoniera surorii dvs. Trebuie mai intai sa discutati cu banca dvs. si apoi cu cea a surorii, care detine rangul 1 de ipoateca. Este necesar sa primiti in scris acordul bancii care are inscrisa ipoteca, apoi sa-l prezentati bancii cu care doriti sa contractati.
Sa fie ratele achitate la zi si asigurarea. Mergeti la notar si incheiati antecontractul ( de regula este un notar agreeat de banca respectiva, pe care sigur vi-l vor indica ei). Mai aveti de completat formulare, destul de multe, atat la notar, cat si la banca.De restul formalitatilor se vor ocupa cele doua banci, in ceea ce priveste inscrierea, respectiv radierea rangurilor; e posibil sa faceti si dvs drumuri la cartea funciara.
Banca dvs. va elibera un ordin de plata conditionat catre banca cu rang prioritar, astfel incat sa fie sigura ca suma cu care va crediteaza acopera in intregime creditul surorii, alltfel trebuie sa mai depuneti dvs.,prin sora dvs., diferenta de bani. Este o procedura sigura, urmata de aproape toate bancile.
Curaj,
si mult succes
Dumneavostra puteti achizitiona garsoniera,procedeul este descris mai sus,in schimb sora dumneavostra nu poate garanta aprtamentul de doua camere cu un imobil care nu-i mai apartine.Singurul mod in care ar putea functona acesta rocada ar fi daca garsoniera ar fi platita 100% de dumneavostra.
Magda te-ai încurcat întro problemă foarte simplă.
Cum să cumpere garsoniera în rate, ,, plătită 100%" ?
Trebuie doar acordul băncii, iar dacă este aceiaşi bancă nu mai este necesară a doua ipotecă pe acelaşi bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)
Garantare imprumut oana dragoiescu oana dragoiescu suntem in tratative pentru vanzarea unei case , cumparatorului ii da banca prin credit imobiliar o suma iar el trebuie sa ne mai dea 10000 de euro intr-un an, ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)