avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate muta ipoteca ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate muta ipoteca ?

pentru un apartament cumparat cu credit ipotecar in 2007, pe care as dori sa-l schimb acum cu un alt apartament mai mare + diferenta ( pe care o avem deja), se poate muta ipoteca?...e un impediment faptul ca acum salariul meu este mai mic fata de momentul cand am facut creditul....poate fi asta o problema pentru banca?...mentionez ca de aceasta data nu avem nevoie de credit din partea bancii ci doar sa ne accepte mutarea ipotecii.

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: roxanne^^ , utilizator 18:59, 24 Martie 2013
Puteti face aceasta operatiune, binenteles vorbind cu reprezentantii bancii. Salariu din acest moment nu ar trebui sa conteze, pentru ca nu puneti in discutie creditul, ci ipoteca.
Practic se mentine acelasi contract de credit, doar bunul adus in garantie se muta.
Pasii sunt urmatorii:
- faceti cerere la banca
- vine evaluato rul sa vada apartamentul nou
- ii puneti la dispozitie actele de proprietate ale apartamentului nou
- evaluarea este corespunzatoare sa acopere creditul vechi
- banca va anunta ca acepta in garantie bunul imobil
- semnati al doilea contract de ipoteca
- se intabuleaza in cartea funciara ipoteca asupra apartamentului nou
- banca va da un acord de radiere a ipotecii pentru apartamentul vechi (acordul de radiere este in forma autentica semnat de reprezentantii bancii in fara unui notar)
- se radiaza din cartea funciara ipoteca asupra apartamentului vechi
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
ContSters267464, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci? Banca sau persoana in cauza? Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare cu ipoteca LaurentiuDinu LaurentiuDinu Am un apartament cu 2 camere pe care este pusa ipoteca in favoarea bancii de unde am luat credit. Doresc sa-l vand si sa cumpar unul cu 4 camere platind ... (vezi toată discuția)